Kış Çorbası Tarifi
Kış Çorbası tarifi: Kış Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Kış Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kase
Kış Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet orta boy patates
- 3 dilim bal kabağı
- 1 adet brokoli
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 çay kaşığı toz zerdeçal
- 1 çay kaşığı toz zencefil
- 1 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı kuru kekik
- 1-2 adet taze reyhan otu
- 4-5 su bardağı su
Kış Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Derin bir tencere içine suyu, küçük küçük doğranmış bal kabağı, patates ve brokoli koyarak 15 dakika süreyle haşlıyoruz.
- Ezilebilir kıvama gelmiş olan sebzeleri aynı tencere içinde sebze eziciyle veya karıştırıcı ile püre kıvamına getiriyoruz.
- Dilediğiniz kıvama gelene kadar üzerine başka bir yerde kaynatılmış su ilave edebilirsiniz. Sonrasında içerisine yağları ve reyhan dışındaki tüm baharatları ilave ederek, 5 dakika daha kaynatıyoruz.
- Çorba kasesine alarak üzerine birkaç adet reyhan yapağı koyarak servise hazır hale getiriyoruz.
Kış Çorbası tarifinin püf noktası nedir?
Zerdeçal ve zencefilin emilebilmesi için mutlaka yağ ve karabiber gereklidir, bu nedenle karabiber eklemeyi unutmayınız! Dilerseniz kıvam artıcı olması için krema veya süt ilave edebilirsiniz ama patatesteki nişasta yeterli oluyor.