Kırpık Börek Tarifi
Kırpık Börek tarifi: Kırpık Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Kırpık Börek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 dilim
Kırpık Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet hazır yufka
- 2 adet yumurta
- 3/4 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı maden suyu
- 1/2 çay bardağı ayçiçek yağı
- 200 gram az yağlı beyaz peynir
- 1/4 demet maydanoz
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı (arzuya göre)
- 1 tatlı kaşığı çörek otu
Kırpık Börek tarifi nasıl yapılır?
- Böreğin sosunu hazırlamak için; yumurta, süt, soda ve ayçiçek yağını derin bir kaseye alıp bir çırpıcı yardımıyla karıştırın.
- Ayıklayıp bol suda yıkadığınız maydanoz yapraklarını incecik kıyın. Ufalanmış az yağlı beyaz peynir, tuz ve karabiber ilavesiyle birlikte çırpılmış sosa ekleyin.
- Hazır yufka parçalarını gelişigüzel şekilde kopartın. Peynirli sos harcıyla karıştırıp sosu içine çekmesini sağlayın.
- Kırpık börek karışımını tereyağıyla yağlanmış yuvarlak fırın kabına alın. Bir spatula yardımıyla üzerini düzelttikten sonra çırpılmış yumurta sarısı sürün. Çörek otu serpiştirin.
- Önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında, 40-45 dakika aralığında pişirdiğiniz böreği dikkatli bir şekilde kalıbından çıkartıp dilimledikten sonra sevdiklerinizle paylaşın.
Kırpık Börek tarifinin püf noktası nedir?
Malzemelerini yarı yarıya indirdiğiniz kırpık böreğini, yanmaz/yapışmaz tabanlı bir tavada ve ocak üzerinde de pişirebilirsiniz.Peynirli iç harcın böreğin iç kısmında kalmasını istiyorsanız fırın tepsisine ilk olarak bir bütün yufka açın. Sos karışımıyla karıştırdığınız kalan yufkaları yufkanın orta kısmına yerleştirip dikkatli bir şekilde kapatın.Yufka sayısını artırdığınız halde sos yapımında kullandığınız sıvı malzemelerin oranını da artırmayı unutmayın.