Ana sayfa » Turşu » Kırmızı Soğan Turşusu Tarifi
Kırmızı Soğan Turşusu tarifi: Kırmızı Soğan Turşusu için gerekli malzemeler nelerdir? Kırmızı Soğan Turşusu nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
Turşuyu farklı büyüklüklerde kavanozlara hazırlamak isterseniz kavanozların 2/3'ünü üzüm sirkesiyle, üzerini ise içme suyuyla doldurun.Kullandığınız kavanozların temiz, kuru ve kapaklarının sıkıca kapanıyor olmasına dikkat edin.Aroma vermesi için arzu ettiğiniz tane baharatları turşu kavanozuna ekleyin.Kapağını açtığınız turşuyu buzdolabında muhafaza edip 2-3 hafta içinde tüketin.
Kırmızı soğan turşusunu hazırlarken kullandığınız kavanozun alacağı sıvı miktarını önceden hesaplayıp doğranmış soğanlarla birlikte 2 dakika kadar kaynatabilirsiniz. Turşuyu bu şekilde hazırlayacaksanız; ılık salamura karışımını soğanların üzerine doldurup kapağını kapatıp ters çevirdiğiniz turşu kavanozlarını ılınana kadar oda ısısında bekletin. Sonrasında buzdolabına kaldırın.
Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?
TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin