Kırmızı Soğan Turşusu Tarifi
Kırmızı Soğan Turşusu tarifi: Kırmızı Soğan Turşusu için gerekli malzemeler nelerdir? Kırmızı Soğan Turşusu nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 küçük kavanoz
Kırmızı Soğan Turşusu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet orta boy kırmızı soğan
- 1,5 çay bardağı elma ve üzüm sirkesi karışımı (organik)
- 3 dilim limon
- 1 çay kaşığı bal
- 1 tatlı kaşığı kaya tuzu
- 1 çay kaşığı hardal tohumu
- 1 tatlı kaşığı tane karabiber
- 1 tatlı kaşığı kişniş tohumu
- 1 adet defne yaprağı
- 1/2 su bardağı su (kaynatılıp soğutulmuş)
Kırmızı Soğan Turşusu tarifi nasıl yapılır?
- Soğanlar yarım ay şeklinde doğranır ve kavanoza bastırılarak yerleştirilir. Aralara limon dilimleri yerleştirilir. Baharatları eklenir.
- Balı eklenir ve en üstte bir dilim limon ve defne yaprağı kalacak şekilde ekleme yapılır.
- Ağzına kadar su doldurulur, kapağı kapatılarak alt üst etmek için hafif çalkalama işlemi yapılır.
- Kapak tekrar açılır, suyu alt kısma inmişse soğanların üzerini geçecek kadar tekrar su eklenir ve ağzı kapatılır.
- Yeteri kadar su eklenince 1-2 gün bekletilerek tüketilir. (Turşu renk alınca servise hazır demektir.) Ağzı açıldıktan sonra buzdolabında muhafaza edilir. Afiyet olsun.