Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kırmızı Soğan Turşusu Tarifi

Kırmızı Soğan Turşusu

Kırmızı Soğan Turşusu Tarifi

Kırmızı Soğan Turşusu tarifi: Kırmızı Soğan Turşusu için gerekli malzemeler nelerdir? Kırmızı Soğan Turşusu nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kırmızı Soğan Turşusu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 adet orta boy kırmızı soğan
  • 1,5 çay bardağı elma ve üzüm sirkesi karışımı (organik)
  • 3 dilim limon
  • 1 çay kaşığı bal
  • 1 tatlı kaşığı kaya tuzu
  • 1 çay kaşığı hardal tohumu
  • 1 tatlı kaşığı tane karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kişniş tohumu
  • 1 adet defne yaprağı
  • 1/2 su bardağı su (kaynatılıp soğutulmuş)

Kırmızı Soğan Turşusu tarifi nasıl yapılır?

  • Soğanlar yarım ay şeklinde doğranır ve kavanoza bastırılarak yerleştirilir. Aralara limon dilimleri yerleştirilir. Baharatları eklenir.
  • Balı eklenir ve en üstte bir dilim limon ve defne yaprağı kalacak şekilde ekleme yapılır.
  • Ağzına kadar su doldurulur, kapağı kapatılarak alt üst etmek için hafif çalkalama işlemi yapılır.
  • Kapak tekrar açılır, suyu alt kısma inmişse soğanların üzerini geçecek kadar tekrar su eklenir ve ağzı kapatılır.
  • Yeteri kadar su eklenince 1-2 gün bekletilerek tüketilir. (Turşu renk alınca servise hazır demektir.) Ağzı açıldıktan sonra buzdolabında muhafaza edilir. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025