Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kırmızı Soğan Turşusu Tarifi

Kırmızı Soğan Turşusu

Kırmızı Soğan Turşusu Tarifi

Kırmızı Soğan Turşusu tarifi: Kırmızı Soğan Turşusu için gerekli malzemeler nelerdir? Kırmızı Soğan Turşusu nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kırmızı Soğan Turşusu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet soğan (arzuya göre miktarını artırabilirsiniz)
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı sirke
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 3 adet küp şeker
  • 1/2 tatlı kaşığı tane karabiber
  • 1/2 çay kaşığı tane hardal

Kırmızı Soğan Turşusu tarifi nasıl yapılır?

  • Soğanları halka halka kesin, çok kalın olmamasına özen gösterin.
  • Sıcak suya tuz, şeker ve sirke ekleyerek iyice karıştırın.
  • Kavanozların dibine tane hardal ve karabiber ekleyip soğanları dizin, üzerine tekrar tane baharatlarınızı dökün. En sonunda da karışımı ekleyip kapatın.
  • Oda sıcaklığına gelince turşunuzu buzdolabına kaldırın. Afiyet olsun.

Kırmızı Soğan Turşusu tarifinin püf noktası nedir?

Hardal ya da tane karabiberiniz yoksa dilediğiniz baharatı ekleyebilirsiniz. Defne yaprağı, limon, karanfil vs kullanabilirsiniz. Sirke miktarını kendinize göre azaltabilirsiniz. Çok sirkeli sevmeyenler için limon ekleyerek sirke miktarı azaltılabilir. O zaman 12 saatte turşunuz hazır olacaktır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025