Kırmızı Soğan Marmelatı Tarifi
Kırmızı Soğan Marmelatı tarifi: Kırmızı Soğan Marmelatı için gerekli malzemeler nelerdir? Kırmızı Soğan Marmelatı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
2 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kase
Kırmızı Soğan Marmelatı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 8 adet orta boy kırmızı soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı esmer şeker
- 1 su bardağı vişne suyu
- 1 su bardağı elma sirkesi
- 1 yemek kaşığı balzamik sirke
- 1 yemek kaşığı bal
- 1 yemek kaşığı kişniş tohumu
- 1/3 tatlı kaşığı tuz
- 2 adet defne yaprağı
Kırmızı Soğan Marmelatı tarifi nasıl yapılır?
- Soğanları piyazlık doğrayın ve derin bir tencereye alın. Üstüne tereyağı, zeytinyağı, defne yaprağı ve tuz ilave ederek kısık ateşte soğanlar suyunu salıp çekinceye kadar devamlı karıştırarak pişirin.
- Soğanlar yumuşayıp şeffaflaşmaya başlayınca vişne suyu, toz şeker, kişniş tohumu, bal ve sirkeleri ekleyerek karıştırın ve en kısık ateşte 2 saat pişmeye bırakın.
- 2 saat sonra karıştırarak suyunun tamamen çekilmesini sağlayın. Marmelat haline geldiğinde hazırdır. Ocaktan alın ve soğutun.
Kırmızı Soğan Marmelatı tarifinin püf noktası nedir?
Soğanlar yağda kavrulmasın, kızarmasın. Vişne yerine zevkinize uygun meyve suyu kullanabilirsiniz, sadece ekşi meyve olmasını öneririm. Suyunun tam çekilmesini sağlayın ki, haftalarca dolapda tuta bilesiniz, aksi takdirde 1 haftadan çok tutamazsınız.