Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kırmızı Soğan Dolması Tarifi

Kırmızı Soğan Dolması

Kırmızı Soğan Dolması Tarifi

Kırmızı Soğan Dolması tarifi: Kırmızı Soğan Dolması için gerekli malzemeler nelerdir? Kırmızı Soğan Dolması nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kırmızı Soğan Dolması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 adet orta boy kırmızı soğan
  • 1/2 adet havuç
  • 1/2 adet kırmızı biber
  • 6 tatlı kaşığı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1-2 dal dereotu
  • 1-2 dal maydanoz

Kırmızı Soğan Dolması tarifi nasıl yapılır?

  • Soğanları başından kesip yine aynı şekilde tepesine koyup 200 derece fırında soğanlar yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  • İç harcı için tavla zarı şeklinde doğradığımız havuç ve biberi zeytinyağında soteliyoruz.
  • Salçayı ekleyip 1-2 dakika daha kavuruyoruz. Yarım saat sıcak suda beklettiğimiz ve bol suda yıkadığımız pirinçleri ekliyoruz.
  • Baharatlarını, tuzunu ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip pirinçler yumuşayana kadar pişiriyoruz. Soğanlar pişince 2 halkası kalacak şekilde diğer soğanları çıkarıyoruz.
  • O soğanları küçük küçük doğrayıp harcın içine koyuyoruz. Doğradığımız dereotu ve maydanozu da ekleyip karıştırıyoruz.
  • İsterseniz harcın içine koymayıp başka şekilde de yiyebilirsiniz, aşırı lezzetli oluyor. Soğanları biraz tuzlayıp harcını dolduruyoruz. Yemeye hazır, afiyet olsun...

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025