Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kırmızı Pancar Turşusu Tarifi

Kırmızı Pancar Turşusu

Kırmızı Pancar Turşusu Tarifi

Kırmızı Pancar Turşusu tarifi: Kırmızı Pancar Turşusu için gerekli malzemeler nelerdir? Kırmızı Pancar Turşusu nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kırmızı Pancar Turşusu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 kilogram pancar
  • 1 çay bardağı elma sirkesi
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 3-4 diş sarımsak

Kırmızı Pancar Turşusu tarifi nasıl yapılır?

  • Pancarlar güzelce yıkanır. Düdüklü tencerenin içine alınır ve üstünü geçecek kadar su koyulur.
  • 30-35 dakika pişmeye bırakılır. Haşlanan pancarlar biraz soğuduktan sonra kabukları soyulur.
  • Ortadan ikiye kesilir, orta kalınlıkta dilimler halinde doğranır. Cam kavanozun içine koyulur.
  • Ara ara sarımsaklar atılır. Kavanoz dolana kadar işleme devam edilir.
  • Pancarların haşlama suyu bir kaseye alınır. İçine sirke ve tuz eklenir, karıştırılır.
  • Kavanoz dolana kadar hazırlanan sudan dökülür. Ağzı sıkıca kapatılır. Afiyet olsun.

Kırmızı Pancar Turşusu tarifinin püf noktası nedir?

Pancarların haşlanıp haşlanmadığını çatal batırarak anlayabilirsiniz. Çatalı batırdığınızda kolayca çıkıyorsa haşlanmış demektir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025