Kırmızı Pancar Turşusu Tarifi
Kırmızı Pancar Turşusu tarifi: Kırmızı Pancar Turşusu için gerekli malzemeler nelerdir? Kırmızı Pancar Turşusu nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük kavanoz
Kırmızı Pancar Turşusu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kilogram pancar
- 1 çay bardağı elma sirkesi
- 2 çay kaşığı tuz
- 3-4 diş sarımsak
Kırmızı Pancar Turşusu tarifi nasıl yapılır?
- Pancarlar güzelce yıkanır. Düdüklü tencerenin içine alınır ve üstünü geçecek kadar su koyulur.
- 30-35 dakika pişmeye bırakılır. Haşlanan pancarlar biraz soğuduktan sonra kabukları soyulur.
- Ortadan ikiye kesilir, orta kalınlıkta dilimler halinde doğranır. Cam kavanozun içine koyulur.
- Ara ara sarımsaklar atılır. Kavanoz dolana kadar işleme devam edilir.
- Pancarların haşlama suyu bir kaseye alınır. İçine sirke ve tuz eklenir, karıştırılır.
- Kavanoz dolana kadar hazırlanan sudan dökülür. Ağzı sıkıca kapatılır. Afiyet olsun.
Kırmızı Pancar Turşusu tarifinin püf noktası nedir?
Pancarların haşlanıp haşlanmadığını çatal batırarak anlayabilirsiniz. Çatalı batırdığınızda kolayca çıkıyorsa haşlanmış demektir.