Kırmızı Meyveli Tart Tarifi
Kırmızı Meyveli Tart tarifi: Kırmızı Meyveli Tart için gerekli malzemeler nelerdir? Kırmızı Meyveli Tart nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 dilim
Kırmızı Meyveli Tart yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1/2 su bardağı şeker
- 1/2 su bardağı un
Pastacı kreması için:
- 3 adet yumurta sarısı
- 1/2 su bardağı (bir parmak eksik) toz şeker
- 1/2 su bardağı (bir parmak eksik) buğday nişastası
- 375 mililitre süt
- 50 gram beyaz çikolata
Süslemek için:
- 1 küçük boy kase çilek
- 1 küçük boy kase vişne
- 1 küçük boy kase böğürtlen
Kırmızı Meyveli Tart tarifi nasıl yapılır?
- Tart hamuru için, yumurta şeker ve tereyağını iyice yoğurun. Daha sonra kabartma tozu ekleyin.
- Yavaş 2 su bardağı unu ekleyin ve yoğurun. Hamurunuzu tart kalıbınız büyüklüğünde açın. Benim kalıbım 28 cm.
- Tart kalıbınızın her tarafını tereyağı ile yağlayın. Daha sonra açtığınız hamuru içine yerleştirin.
- Kenarları için hamura elinizle şekil vererek yerleştirebilirsiniz. Tabanına çatal yardımıyla birçok delikler açın. 175 derecelik fırında 30 dakika pişirin.
- Pastacı kreması için ise, yumurta ve şekeri iyice çırpın.
- Daha sonra buğday nişastasını ekleyin, o arada da ocakta sütü kaynatın ve soğumaya bırakın.
- Süt ılık olunca karışıma yavaş yavaş ekleyip çırpın.
- Yaptığınız karışımı ocağa alıp muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın.
- Beyaz çikolataları içine ekleyin. Ocaktan alın ve soğuyana kadar karıştırarak bekletin.
- Tartı 2 saat bekletip çıkardıktan sonra pastacı kremasını sıkma torbasına alarak istediğim şekilde içini tasarladım.
- Daha sonra içini çilek vişne ve böğürtlen kullanarak süsledim. Şimdiden afiyet olsun.
Kırmızı Meyveli Tart tarifinin püf noktası nedir?
Tartınız piştikten sonra 2 saat soğumaya bırakın. Daha sonra kalıptan rahatlıkla çıkartabilirsiniz.