Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kırmızı Meyveli Ferah Pasta Tarifi

Kırmızı Meyveli Ferah Pasta

Kırmızı Meyveli Ferah Pasta Tarifi

Kırmızı Meyveli Ferah Pasta tarifi: Kırmızı Meyveli Ferah Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Kırmızı Meyveli Ferah Pasta nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kırmızı Meyveli Ferah Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı Egemden Yoğun Lezzet Zeytinyağı
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi

Pasta Kreması İçin:

  • 3 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 1 çay kaşığı vanilya özü
  • 1/2 adet limon suyu
  • 1/2 su bardağı Egemden Yoğun Lezzet Zeytinyağı

Mascarpone Peynirli Krema İçin:

  • 350 gram mascarpone peyniri
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri

Böğürtlen Sos İçin:

  • 250 gram dondurulmuş böğürtlen
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı nişasta

Üzeri için:

  • 1 su bardağı böğürtlen
  • 1 su bardağı vişne (çekirdekleri çıkartılmış)

Kırmızı Meyveli Ferah Pasta tarifi nasıl yapılır?

  • Böğürtlen sos için, bir sos tenceresinde toz şeker ve böğürtlenleri şeker eriyene kadar karıştırın. Sos kaynamaya başlayınca nişastayı ekleyin ve koyulaşınca ocaktan alıp soğutun.
  • Pandispanyayı hazırlamak için, şeker ve yumurtayı, şeker eriyene kadar mikser yardımıyla çırpın.
  • Üzerine süt, Egemden yoğun lezzet zeytinyağı ve unu ekleyip karıştırın.
  • Ardından kabartma tozu, vanilin, limon suyu ve limon kabuğu rendesini ilave edip spatula yardımıyla karıştırın.
  • Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına karışımı dökün ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25 dakika pişirin.
  • Pandispanya fırındayken pasta kremasını hazırlayalım. Yumurta, toz şeker, limon kabuğu rendesi, vanilya özü ve limon suyunu mikserde karıştırın.
  • Üzerine Egemden yoğun lezzet zeytinyağı ekleyin ve karıştırdıktan sonra sos tenceresine alın.
  • Kısık ateşte krema yoğunlaşana kadar pişirin.
  • Ayrı bir kasede mascarpone peyniri ve pudra şekerini mikserle karıştırın.
  • Fırından çıkan pandispanyayı oda sıcaklığından soğutun. Ardından bıçak yardımıyla ortadan ikiye kesin.
  • Pastanın alt pandispanyasının üzerine önce ocakta pişirdiğiniz pasta kremasını sürün.
  • Ardından mascarpone peynirli kremayı üzerine sürün ve böğürtlen sosu da üzerine sürüp, vişneleri ekledikten sonra diğer pansipanyayı üzerine ekleyin.
  • Aynı işlemleri diğer pandispanyanın üzerine de uygulayın ve kırmızı meyveler ile pastanızın üzerini süsleyip, servis edin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025