Kırmızı Meyveli Ferah Pasta Tarifi
Kırmızı Meyveli Ferah Pasta tarifi: Kırmızı Meyveli Ferah Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Kırmızı Meyveli Ferah Pasta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
60 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Kırmızı Meyveli Ferah Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı Egemden Yoğun Lezzet Zeytinyağı
- 3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
Pasta Kreması İçin:
- 3 adet yumurta
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
- 1 çay kaşığı vanilya özü
- 1/2 adet limon suyu
- 1/2 su bardağı Egemden Yoğun Lezzet Zeytinyağı
Mascarpone Peynirli Krema İçin:
- 350 gram mascarpone peyniri
- 1/2 su bardağı pudra şekeri
Böğürtlen Sos İçin:
- 250 gram dondurulmuş böğürtlen
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı nişasta
Üzeri için:
- 1 su bardağı böğürtlen
- 1 su bardağı vişne (çekirdekleri çıkartılmış)
Kırmızı Meyveli Ferah Pasta tarifi nasıl yapılır?
- Böğürtlen sos için, bir sos tenceresinde toz şeker ve böğürtlenleri şeker eriyene kadar karıştırın. Sos kaynamaya başlayınca nişastayı ekleyin ve koyulaşınca ocaktan alıp soğutun.
- Pandispanyayı hazırlamak için, şeker ve yumurtayı, şeker eriyene kadar mikser yardımıyla çırpın.
- Üzerine süt, Egemden yoğun lezzet zeytinyağı ve unu ekleyip karıştırın.
- Ardından kabartma tozu, vanilin, limon suyu ve limon kabuğu rendesini ilave edip spatula yardımıyla karıştırın.
- Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına karışımı dökün ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25 dakika pişirin.
- Pandispanya fırındayken pasta kremasını hazırlayalım. Yumurta, toz şeker, limon kabuğu rendesi, vanilya özü ve limon suyunu mikserde karıştırın.
- Üzerine Egemden yoğun lezzet zeytinyağı ekleyin ve karıştırdıktan sonra sos tenceresine alın.
- Kısık ateşte krema yoğunlaşana kadar pişirin.
- Ayrı bir kasede mascarpone peyniri ve pudra şekerini mikserle karıştırın.
- Fırından çıkan pandispanyayı oda sıcaklığından soğutun. Ardından bıçak yardımıyla ortadan ikiye kesin.
- Pastanın alt pandispanyasının üzerine önce ocakta pişirdiğiniz pasta kremasını sürün.
- Ardından mascarpone peynirli kremayı üzerine sürün ve böğürtlen sosu da üzerine sürüp, vişneleri ekledikten sonra diğer pansipanyayı üzerine ekleyin.
- Aynı işlemleri diğer pandispanyanın üzerine de uygulayın ve kırmızı meyveler ile pastanızın üzerini süsleyip, servis edin.