Kırmızı Lahanalı Kısır Tarifi
Kırmızı Lahanalı Kısır tarifi: Kırmızı Lahanalı Kısır için gerekli malzemeler nelerdir? Kırmızı Lahanalı Kısır nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Kırmızı Lahanalı Kısır yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 su bardağı ince bulgur
- 4 su bardağı su
- 2 adet soğan
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 adet limon
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 adet kırmızı lahana
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1/2 demet maydanoz
- 1/2 demet dereotu
Kırmızı Lahanalı Kısır tarifi nasıl yapılır?
- Çukur bir kaba ince bulguru koyalım; üzerine sıcak su ilave edip 10 dakika bekletelim.
- Yayvan bir tencereye soğanları küp küp doğrayıp zeytinyağı ekleyerek kavuralım.
- Üzerine salçayı ekleyerek kavurmaya devam edelim.
- Sonra suyunu süzdüğümüz bulguru koyalım üzerine çıkacak kadar su ekleyelim. Yaklaşık 4 su bardağı.
- Üzerine tuz ve pul biberi ekleyip pişirelim.
- Ayrı bir kapta ince doğranmış kırmızı lahanayı, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 limon suyunu ekleyip karıştıralım.
- Hazırladığımız lahanalı karışımı soğuyan bulgura ekleyip karıştıralım.
- Üzerini ince kıyılmış maydanoz ve dereotu ile süsleyelim. Afiyet olsun.
Kırmızı Lahanalı Kısır tarifi için servis önerisi
Buzdolabında soğuttuktan sonra servis edelim.