Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kırmızı Köz Biber Kızartması Tarifi

Kırmızı Köz Biber Kızartması

Kırmızı Köz Biber Kızartması Tarifi

Kırmızı Köz Biber Kızartması tarifi: Kırmızı Köz Biber Kızartması için gerekli malzemeler nelerdir? Kırmızı Köz Biber Kızartması nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kırmızı Köz Biber Kızartması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 5 adet büyük boy kapya biber
  • 175 gram lor peyniri
  • 10 dal maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Kızartmak için:

  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı un
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı

Servisi için:

  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı sirke

Kırmızı Köz Biber Kızartması tarifi nasıl yapılır?

  • Bol suda yıkayıp kuruladığınız kırmızı biberi fırında ya da ocak üzerinde közleyin. Közlenen biberin kabuklarını soyup sap ve iç kısmında bulunan çekirdekli kısmı çıkartın.
  • İç dolgusu için; maydanozları incecik kıyın. Lor peyniri, taze çekilmiş tane karabiber ve tuzla karıştırın.
  • Biberin iç kısmını hazırladığınız peynirli dolgu harcıyla boşluk kalmayacak şekilde doldurun. Ağız kısımlarını içe doğru kıvırdıktan sonra kapatın.
  • Yumurta sarısını geniş bir kapta çırpın. Unu düz bir tabağa alın.
  • Ayçiçek yağını sığ bir tavada kızdırdıktan sonra öncelikle yumurta sarısına sonra una buladığınız kırmızı biberi, arkalı önlü ters çevirerek kızartın.
  • Servis tabağına aldığınız biberi, incecik kıyılmış sarımsakla karıştırdığınız sirkeli sosla servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

Kırmızı Köz Biber Kızartması tarifinin püf noktası nedir?

İç kısmını doldurduğunuz közlenmiş biberlerin yırtılmamasına özen gösterin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025