Kırmızı Köz Biber Kızartması Tarifi
Kırmızı Köz Biber Kızartması tarifi: Kırmızı Köz Biber Kızartması için gerekli malzemeler nelerdir? Kırmızı Köz Biber Kızartması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 adet
Kırmızı Köz Biber Kızartması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 5 adet büyük boy kapya biber
- 175 gram lor peyniri
- 10 dal maydanoz
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
Kızartmak için:
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 çay bardağı un
- 1 su bardağı ayçiçek yağı
Servisi için:
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı sirke
Kırmızı Köz Biber Kızartması tarifi nasıl yapılır?
- Bol suda yıkayıp kuruladığınız kırmızı biberi fırında ya da ocak üzerinde közleyin. Közlenen biberin kabuklarını soyup sap ve iç kısmında bulunan çekirdekli kısmı çıkartın.
- İç dolgusu için; maydanozları incecik kıyın. Lor peyniri, taze çekilmiş tane karabiber ve tuzla karıştırın.
- Biberin iç kısmını hazırladığınız peynirli dolgu harcıyla boşluk kalmayacak şekilde doldurun. Ağız kısımlarını içe doğru kıvırdıktan sonra kapatın.
- Yumurta sarısını geniş bir kapta çırpın. Unu düz bir tabağa alın.
- Ayçiçek yağını sığ bir tavada kızdırdıktan sonra öncelikle yumurta sarısına sonra una buladığınız kırmızı biberi, arkalı önlü ters çevirerek kızartın.
- Servis tabağına aldığınız biberi, incecik kıyılmış sarımsakla karıştırdığınız sirkeli sosla servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Kırmızı Köz Biber Kızartması tarifinin püf noktası nedir?
İç kısmını doldurduğunuz közlenmiş biberlerin yırtılmamasına özen gösterin.