Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kırmızı Kadife Pasta Tarifi

Kırmızı Kadife Pasta

Kırmızı Kadife Pasta Tarifi

Kırmızı Kadife Pasta tarifi: Kırmızı Kadife Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Kırmızı Kadife Pasta nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kırmızı Kadife Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Keki için:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı kırmızı gıda boyası

Beyaz kreması için:

  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı (bir parmak eksik) toz şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1/2 su bardağı (bir parmak eksik) nişasta
  • 1 su bardağı (2 parmak eksik) un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti
  • 1/2 çay bardağı soğuk süt

Kırmızı Kadife Pasta tarifi nasıl yapılır?

  • Keki için yumurta, şekeri köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Süt, sıvı yağ, ekleyelim.
  • Un, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek ekleyelim. Söndürmeden karıştıralım.
  • Son olarak 1 çay kaşığı kırmızı gıda boyasını yavaş yavaş ekleyerek karıştırın.
  • 20 cm’lik kelepceli kalıba döküyoruz. 180 derece önceden ısıttığımız fırında pişiriyoruz. Pişen kekimi 3 eşit parçaya böldüm.
  • Beyaz kreması için, süt, seker,yumurta sarısı, nişasta,un tüm malzemeleri karıştırıp orta ateşte muhallebinizi pişirin. Surekli bırakmadan karıştırın sert ve kati bir muhallebi olacak.
  • Altını kapatmadan son olarak tereyağı , vanilya ekleyerek karıştırıyoruz.
  • Muhallebiyi bir cam kaba alıp üzerini streçle kapatıp soğumaya bırakın.
  • Pandispanyalar ile kremayı kat kat birleştirerek ve kalan kek parçalarını da üzerine ufalayarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025