Kırmızı Kadife Kek Tarifi
Kırmızı Kadife Kek tarifi: Kırmızı Kadife Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Kırmızı Kadife Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
80 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Kırmızı Kadife Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Keki için:
- 3 adet yumurta
- 200 gram tereyağı
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1.5 su bardağı yoğurt
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 2.5 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 silme tatlı kaşığı karbonat
- 1 tatlı kaşığı gıda boyası
- 1 tatlı kaşığı limon suyu (veya sirke)
Kreması için:
- 350 gram krem peynir
- 1-1,5 su bardağı pudra şekeri
- 350 mililitre sıvı krema
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 paket vanilya
Kırmızı Kadife Kek tarifi nasıl yapılır?
- Yumurtaları, şekeri ve vanilini iyice karıştırıyoruz. Üzerine tereyağı ve sıvı yağı da ekliyoruz. (1.karisim)
- Başka bir kapta yoğurt, karbonat ve gıda boyasını ekleyip iyice karıştırıyoruz. (2.karışım) Sonra bu iki karışımı birbirine ilave edip karıştırıyoruz.
- Üzerine elediğimiz unu, kabartma tozunu, kakaoyu ve limon suyunu ekliyoruz.
- Bu karışımın yarısını kalıba döküp 175 derece önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişiriyoruz. Diğer yarısını da aynı şekilde pişirip soğutuyoruz.
- Kremasını yaparken de bir kaba krem peyniri, limon suyunu, vanilini ve yarım su bardağı pudra şekerini ilave edip karıştırıyoruz.
- Ayrı bir kaba kremayı alıp köpürürünceye kadar karıştırıyoruz. Üzerine kalan pudra şekerinide azar azar ilave ederek katılaşıncaya kadar çırpıyoruz(katılaşmazsa bir yarım bardak daha ekleyebilirsiniz.
- Sonra bu iki karışımı birleştiriyoruz. (5 ve 6. adımda yazanları.)
- Pastanin kenarlarını düzeltmek için biraz kesiyoruz ve bu kestiğimiz parçaları rondodan geçiriyoruz.
- Kremayı pasta tabanına yayıp üzerine diğer tabanı koyup heryerine yayıyoruz. Üzerine rondodan geçirdiğimiz parçaları serpiştiriyoruz. Afiyet olsun.
Kırmızı Kadife Kek tarifinin püf noktası nedir?
Karışımları derin ve yuvarlak kablarda yapmanızı tavsiye ederim. Kıvamları daha iyi oluyor.