Kırmızı Kadife Kek Tarifi
Kırmızı Kadife Kek tarifi: Kırmızı Kadife Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Kırmızı Kadife Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Kırmızı Kadife Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kek için:
- 300 gram un
- 230 gram şeker
- 120 mililitre sıvı yağ
- 3 adet yumurta
- 2 paket vanilin
- 115 gram tereyağı
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı kakao
- 250 mililitre buttermilk (veya kefir)
- 1 çay kaşığı toz kırmızı gıda boyası
Krema için:
- 250 gram tereyağı veya margarin (oda ısısında)
- 140 gram pudra şekeri
- 400 gram krem peynir
Kırmızı Kadife Kek tarifi nasıl yapılır?
- Yayık altı suyu (buttermilk) için ılık sütün içerisine 1 yemek kaşığı limon süyü dökün. Üzerini kapatıp 10 dakika bekletin. Kesilen süt, yayık altı suyudur.
- Oda ısısındaki tereyağı, sıvı yağ, şeker ve vanilya çırpılır.
- Yumurtalar da eklenip 2 dakika daha çırpılır.
- Yayık altı suyunun içine gıda boyası ve sirke eklenir. Yumurtalar ilave edilir.
- Un, karbonat, kabartma tozu, tuz ve kakao eklenir ve iyice karıştırılır.
- 3 adet 20 cm çapında kek kalıbı yağlanır ve altlarına yağlı kağıt serilir.
- Hamur, eşit bir şekilde kalıplara pay edilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirilir.
- Pişen kekler, tel üzerinde soğutulur.
- Üzerlerinin kabaran kısımları bıçakla enlemesine kesilir.
- Krema için oda ısısındaki margarin ve şeker çırpılır.
- Peynir de ilave edilip kıvamı pürüzsüz olana kadar karıştırılır. Sıkma torbasına doldurulur.
- Kek katlarından ilki yerleştirilir. Krema kenarlara top top sıkılır. Ortası doldurulur ve üst kat yerleştirilir. Her katta bu işleme devam edilir.
- Arzuya göre süslemesi yapılır, buzdolabında dinlendirilip servis edilir. Afiyet olsun.