Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kırmızı Islak Kek Tarifi

Kırmızı Islak Kek

Kırmızı Islak Kek Tarifi

Kırmızı Islak Kek tarifi: Kırmızı Islak Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Kırmızı Islak Kek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kırmızı Islak Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Kek için:

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı un
  • 2 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu

Sosu için:

  • 500 gram kırmızı erik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı su

Kırmızı Islak Kek tarifi nasıl yapılır?

  • Kek için yumurta ve şekeri köpürtün. Sırası ile karışıma yağ ve sütü de ekleyin. Son olarak kuru malzemeleri de eleyerek ekleyin.
  • Kek karışımını yağlanmış bir tepsiye alın ve 180 derecede ısıtılmış fırında 35-45 dakika arasında pişirin. Klasik kürdan testi ile kekin piştiğini anlayabilirsiniz.
  • Sos için eriklerin çekirdeklerini ayırın ve iri parçalar halinde sos tenceresine alın. Tencereye şeker ve suyu ekleyip yumuşatana kadar pişirin. Yumuşayan karışımı blenderden geçirip ocaktan alın. Son olarak yağı da ekleyip blenderden geçirin.
  • Fırından çıkan kekin ilk sıcaklığı geçince dilimleyin ve sosu dökün.
  • Sosladığınız keki önce oda sıcaklığında sonra buzdolabında bekletebilirsiniz. Bu keki dilerseniz sıcak olarak da servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025