Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kırmızı Et Marinesi Tarifi

Kırmızı Et Marinesi

Kırmızı Et Marinesi Tarifi

Kırmızı Et Marinesi tarifi: Kırmızı Et Marinesi için gerekli malzemeler nelerdir? Kırmızı Et Marinesi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kırmızı Et Marinesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 300 gram biftek
  • 3 adet sarımsak
  • 1 dal taze biberiye
  • 1 dal taze kekik
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çimdik tuz
  • 1 çimdik karabiber

Kırmızı Et Marinesi tarifi nasıl yapılır?

  • Kontrfile, antrikot veya bonfile eti 1-2cm eninde biftek şeklinde kesin.
  • Etin her iki tarafına da tuz, karabiber sürerek bir kaba alın.
  • Üzerine baharatları, zeytinyağını ve sarımsağı ekleyerek streç filmle üzerini sıkıca kapatın.
  • En az 3 saat (ideal süre 8-10 saat) buzdolabında bekletip marine olmasını sağlayın.

Kırmızı Et Marinesi tarifinin püf noktası nedir?

Pişirmeden önce eti dolaptan çıkarıp oda sıcaklığına gelene dek bekletip pişirmekte fayda var, dolap soğukluğundan tava sıcaklığına ani geçişten önce etin oda sıcaklığına gelmesi hem sağlık hem lezzet açısından önemlidir.

Kırmızı Et Marinesi tarifi için servis önerisi

Patates püresi, sebze sote, pilav etin yanına yakışan yancılardan sadece birkaçı.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025