Kırmızı Erikli Kolay Tart Tarifi
Kırmızı Erikli Kolay Tart tarifi: Kırmızı Erikli Kolay Tart için gerekli malzemeler nelerdir? Kırmızı Erikli Kolay Tart nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Kırmızı Erikli Kolay Tart yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tart Hamuru İçin:
- 1 paket tereyağı (250 gram)
- 1/2 su bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı süt
- 4 su bardağı un (kıvama göre ilave edilebilir)
- 1 adet yumurta
Erikli Dolgu İçin:
- 6 adet kırmızı erik
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 4-5 adet yaban mersini
Kırmızı Erikli Kolay Tart tarifi nasıl yapılır?
- Fırını 160 dereceye ayarlayın.
- 4 su bardağı unu geniş bir kaba eleyin ve tereyağını küp küp parçalar halinde unla karıştırın.
- Diğer malzemeleri de ilave edin ve iyice karışıncaya kadar yoğurmaya devam edin.
- Pürüzsüz oluncaya kadar yoğurun, streç filme sarın ve buz dolabında 30 dakika dinlendirin.
- Erikleri yarım ay şeklinde doğrayın. Limon suyu ve şekerle hafif karıştırın.
- Dinlenen hamuru iki yağlı kağıt arasında açarak inceltin.
- Hamurun ortasına erikleri ilave edin ve gelişigüzel olacak şekilde kenarlarını kapatın.
- Tepsiye yerleştirin ve erikler karamelize oluncaya kadar pişirin. Fırından çıkınca yaban mersinlerini ilave edin ve işte bu kadar kolay, afiyet olsun!
Kırmızı Erikli Kolay Tart tarifinin püf noktası nedir?
Hamuru dinlendirmek, inceltirken daha rahat açılmasını sağlayacaktır.
Kırmızı Erikli Kolay Tart tarifi için servis önerisi
Bir top dondurmayla tart ılıkken denemenizi tavsiye ederiz.