Kırmızı Erikli Kek Tarifi
Kırmızı Erikli Kek tarifi: Kırmızı Erikli Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Kırmızı Erikli Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Kırmızı Erikli Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet yumurta
- 150 gram tereyağı
- 1 su bardağı toz şeker
- 1/2 su bardağı krema
- 1/2 su bardağı süt
- 10-12 adet kırmızı erik
- 3 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı nişasta
Kırmızı Erikli Kek tarifi nasıl yapılır?
- Derin bir kabın içerisine yumurtaları kırın. Üzerine toz şeker ekleyerek çırpmaya başlayın.
- Şeker iyice eriyene kadar birkaç dakika çırpma işlemine devam edin.
- Ardından tereyağını da ilave ederek kremamsı bir kıvam alana kadar çırpın.
- Krema ve sütü ekleyerek çırpmaya devam edin.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek, kontrollü bir şekilde karışıma ilave etmeye başlayın.
- Bu aşamada elinize bir spatula alın ve alttan üste doğru karıştırarak tüm malzemeleri birbirine yedirin. Kuru malzemeleri kek harcının kıvamına uygun şekilde ilave etmeye özen gösterin. Gerekirse bir miktar daha un ilave edin.
- Eriklerin birkaçını üzeri için ayırın. Geriye kalanların çekirdeklerini çıkarın. Orta boyutlarda ve orta kalınlıkta doğrayın.
- Ardından bir miktar nişasta ile birlikte karıştırarak kek harcının içine aktarın. Spatula yardımıyla ezilmemelerine özen göstererek alttan üste doğru karıştırın.
- Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına harcı aktarın. Üzeri için ayırdığınız erikleri de çekirdeklerini çıkararak doğrayın ve üzerine dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirin.
- Piştiğinde çıkarıp oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.
Kırmızı Erikli Kek tarifinin püf noktası nedir?
Meyvelerinizi mutlaka nişastaya bulayarak kek harcının içerisine ilave edin. Böylelikle meyvelerin kek tabanına çökmesini engellemiş olursunuz.