Kırmızı Biberli ve Ançüezli Piyaz Tarifi
Kırmızı Biberli ve Ançüezli Piyaz tarifi: Kırmızı Biberli ve Ançüezli Piyaz için gerekli malzemeler nelerdir? Kırmızı Biberli ve Ançüezli Piyaz nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Kırmızı Biberli ve Ançüezli Piyaz yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 su bardağı kuru fasulye
- 1 adet kuru soğan
- 1/2 demet dereotu
- 2 adet taze soğan
- 2 yemek kaşığı dilimlenmiş siyah zeytin
- 4 adet cherry domates
- 1 adet haşlanmış yumurta
- 12 adet ançuez
Sosu için:
- 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı pul biber
- 1/2 çay kaşığı tuz
Kırmızı Biberli ve Ançüezli Piyaz tarifi nasıl yapılır?
- Kuru fasulyeyi, bir gece önceden bol su ile yıkayıp ıslatın. Bir miktar soğuk su ilavesi ile kısık ateşte haşlayın.
- Kabuklarını soyduğunuz kuru soğanı küçük küpler halinde ya da yarım ay şeklinde piyazlık doğrayın.
- Taze soğanları ve dereotunu incecik kıyın. Haşlanmış yumurtayı sekiz eşit parçaya bölün.
- Cherry domatesleri ortadan ikiye kesin. Ançüezleri ince ince dilimleyin.
- Haşlanmış fasulyeyi suyunu süzdükten sonra diğer tüm doğranmış piyaz malzemeleri ile harmanlayıp, salata kaselerine paylaştırın.
- Dilimlediğiniz ançüez parçalarını servis kaselerine ekleyin. Salatanın sosu için; limon suyu, üzüm sirkesi, zeytinyağı, karabiber, pul biber ve tuzu çırpma teli ile karıştırıp salatanın üzerine gezdirin.
- Soğuk ya da anında bekletmeden servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Kırmızı Biberli ve Ançüezli Piyaz tarifi için servis önerisi
İncecik kıyılmış maydanoz ile süsleyerek servis edin.