Kırmızı Biber Turşusu Tarifi
Kırmızı Biber Turşusu tarifi: Kırmızı Biber Turşusu için gerekli malzemeler nelerdir? Kırmızı Biber Turşusu nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kavanoz
Kırmızı Biber Turşusu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 8 adet kapya biber
- 1 su bardağı elma sirkesi
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 silme yemek kaşığı tuz
- 5 diş sarımsak
- 8 dal maydanoz
Kırmızı Biber Turşusu tarifi nasıl yapılır?
- Biberleri yıkayıp tohumlarını ayıklayın ve iri iri doğrayın.
- Bir tencereye sirke, yağ ve tuzu alıp kaynatın ve kaynamaya başlayınca doğradığınız biberleri içine atın.
- 4 dakika kadar haşlayıp, bir süzgeç yardımıyla içinden alın ve bir tepsiye çıkartın, üstlerine doğranmış sarımsakları serpin ve maydanozları serpiştirin.
- Bir kavanoza bastırarak doldurun ve tencerede kalan yağlı sirkeli karışımı da kavanoza boşaltıp, ağzını sıkıca kapatın.
- Bir gece dışarıda beklettikten sonra, ertesi günü buzdolabına kaldırın ve yemek istedikçe dolaptan çıkartıp servis edin.