Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kırmızı Ayva Tatlısı Tarifi

Kırmızı Ayva Tatlısı

Kırmızı Ayva Tatlısı Tarifi

Kırmızı Ayva Tatlısı tarifi: Kırmızı Ayva Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Kırmızı Ayva Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kırmızı Ayva Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Ayva için:

  • 3 adet orta boy ayva
  • 3 çay bardağı şeker
  • 3 çay bardağı su
  • 3 adet çubuk tarçın
  • 6 adet ayva çekirdeği
  • 6 adet karanfil
  • 1/4 adet büyük boy pancar

Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı kaymak
  • 1 yemek kaşığı antep fıstığı
  • 1 avuç şekerleme (olmasa da olur)

Kırmızı Ayva Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Ayvaları soyup temizleyip ikiye keselim ve ortasını da oyacak yada kaşık yardımıyla oyalım (birkaç adet çekirdeği pişirmek için kenara alalım)
  • Limonlu su da kararmaması için bekletelim.
  • Tencereye yerleştirirken alt kısımlarını ince kesip düzleyelim ki daha iyice oturabilsin.
  • Pancarı kesip kabuğunu soyalım ve dilimleyelim.
  • Pancarları, karanfilleri, çekirdekleri ve tarçınları ayvaların etrafına yerleştirelim.
  • Her bir ayvanın üzerine yarımşar çay bardağı şeker dökelim.
  • Suyu da ilave ettikten sonra ocağa alalım.
  • İlk kaynamadan sonra altını iyice kısıp kapağı kapalı bir şekil de tam 2 saat pişirelim.
  • Ara ara şerbeti kaşık ile ayvaların üzerin de gezdirelim.
  • Son yarım saat kapağı açık pişirelim ki şerbeti kıvam alsın.
  • En son artık piştikten sonra ayvaları fazla zedelemeden ters çevirin ve oda sıcaklığına gelene kadar dinlendirelim.
  • Servis öncesi kaymak ve Antep fıstığı ile servis edelim. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025