Kırmızı Ayva Tatlısı Tarifi
Kırmızı Ayva Tatlısı tarifi: Kırmızı Ayva Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Kırmızı Ayva Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
2 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 porsiyon
Kırmızı Ayva Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Ayva için:
- 3 adet orta boy ayva
- 3 çay bardağı şeker
- 3 çay bardağı su
- 3 adet çubuk tarçın
- 6 adet ayva çekirdeği
- 6 adet karanfil
- 1/4 adet büyük boy pancar
Üzeri için:
- 1 yemek kaşığı kaymak
- 1 yemek kaşığı antep fıstığı
- 1 avuç şekerleme (olmasa da olur)
Kırmızı Ayva Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Ayvaları soyup temizleyip ikiye keselim ve ortasını da oyacak yada kaşık yardımıyla oyalım (birkaç adet çekirdeği pişirmek için kenara alalım)
- Limonlu su da kararmaması için bekletelim.
- Tencereye yerleştirirken alt kısımlarını ince kesip düzleyelim ki daha iyice oturabilsin.
- Pancarı kesip kabuğunu soyalım ve dilimleyelim.
- Pancarları, karanfilleri, çekirdekleri ve tarçınları ayvaların etrafına yerleştirelim.
- Her bir ayvanın üzerine yarımşar çay bardağı şeker dökelim.
- Suyu da ilave ettikten sonra ocağa alalım.
- İlk kaynamadan sonra altını iyice kısıp kapağı kapalı bir şekil de tam 2 saat pişirelim.
- Ara ara şerbeti kaşık ile ayvaların üzerin de gezdirelim.
- Son yarım saat kapağı açık pişirelim ki şerbeti kıvam alsın.
- En son artık piştikten sonra ayvaları fazla zedelemeden ters çevirin ve oda sıcaklığına gelene kadar dinlendirelim.
- Servis öncesi kaymak ve Antep fıstığı ile servis edelim. Afiyet olsun.