Kırma Yeşil Zeytin Tarifi
Kırma Yeşil Zeytin tarifi: Kırma Yeşil Zeytin için gerekli malzemeler nelerdir? Kırma Yeşil Zeytin nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 gün
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük kavanoz
Kırma Yeşil Zeytin yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kilogram yeşil zeytin (ham haliyle)
- 1 litre su
- 3 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 çay kaşığı limon tuzu
Kırma Yeşil Zeytin tarifi nasıl yapılır?
- Zeytinler bir taş veya çekiç yardımıyla kesme tahtasının üzerine kırın.
- Kırılan zeytinleri, kararmaması için su dolu bir kabın içinde bekletin.
- Bütün zeytinler kırılınca, 1 litre su, 3 yemek kaşığı kaya tuzu ve 1 çay kaşığı limon tuzuyla doldurulmuş kavanozun içine alın. Bu işlem 10 gün boyunca tekrarlanacak işlemdir. Bu suya tatlandırma suyu denir.
- Kavanozun üzerini suyla doldurun ve kapağını kapatın.
- Bu işleme yaklaşık 10 gün boyunca zeytinler acı tadını atıncaya kadar devam edin.
- Zeytinler kıvamına gelince süzüp, zeytinyağı, kekik ve dilerseniz pul biberle tatlandırıp afiyetle tüketebilirsiniz. İşte bu kadar, afiyetler olsun!
Kırma Yeşil Zeytin tarifinin püf noktası nedir?
Tatlandırma suyunu haftada bir değiştirerek zeytinlerinizi bir ayda da hazır yenebilir kıvama getirebilirsiniz. Daha hızlı bu işlemi yapmak için her gün su değiştirmek 10 günde yenebilir zeytinler hazırlamanıza yardımcı olur.