Kırma Börek Tarifi
Kırma Börek tarifi: Kırma Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Kırma Börek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük tepsi
Kırma Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Sosu için:
- 1,5 su bardağı yoğurt (300 g)
- 1/2 su bardağı krema (100 ml)
- 2 adet yumurta
İç harcı için:
- 1 su bardağı lor peyniri (200 g)
- 2/3 su bardağı tulum peyniri (120 g) (isteğe göre sert tuzlu peynir)
Diğer malzemeler:
- 4 adet hazır yufka
- 1 adet yumurta sarısı
Kırma Börek tarifi nasıl yapılır?
- Yoğurt, yumurta ve kremayı bir kaba alıp tüm malzemeler birleşinceye dek karıştırın.
- Peynirleri ayrı bir kaba alın ve güzelce ufalayın.
- Yufkalardan birini tezgahın üzerine açın. Sosu üzerine yayın. İyice çekmesi için birkaç sefer daha sos dökün
- Sonra peynirleri bolca olacak şekilde serpiştirin.
- Ardından yufkanın kenarından tutarak ittirin.
- Aynısını yufkanın üst kısmı için de tekrar edin.
- Yufkayı 4 eşit parçaya bölün. Tüm yufkalar bitinceye kadar bu aşamaları tekrarlayın.
- Kullandığınız borcam veya tepsi boyutuna göre kestiğiniz parçaları yan yana dizin.
- Kalan sosa bir yumurta sarısı kırıp karıştırın ve üzerine döküp güzelce yayın. Bol soslu olması bu börek için önemli. Dilerseniz susam veya çörek otu da serpebilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Ardından dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun!
Kırma Börek tarifinin püf noktası nedir?
Yufkalara sosu bolca dökmeyi ihmal etmeyin. Verilen malzemeler iki adet 30x20 boyutlarında dikdörtgen borcam veya bir adet büyük boy 40x40 fırın tepsisi içindir. Kullanacağınız fırın kalıbına göre malzemeleri artırıp azaltabilirsiniz.