Kiremitte Soslu Köfte Tarifi
Kiremitte Soslu Köfte tarifi: Kiremitte Soslu Köfte için gerekli malzemeler nelerdir? Kiremitte Soslu Köfte nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Kiremitte Soslu Köfte yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 600 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı bayat ekmek içi
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 1 tutam maydanoz
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı su
Sosu İçin:
- 2 adet domates
- 1 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 su bardağı su
Üzeri İçin:
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Kızartmak İçin:
- 2 su bardağı ayçiçek yağı
Kiremitte Soslu Köfte tarifi nasıl yapılır?
- Soğan, sarımsak, maydanoz ve yumurtayı mutfak robotuna alın ve iyice karışıp parçalanana kadar çekin.
- Hazırladığınız bu karışıma kıymayı, ekmek içini ve baharatları ekleyip güzelce yoğurun.
- Suyunu ve yağını da ekleyip güzelce yoğurduğunuz köfte harcını bu şekilde buzdolabında üstü kapalı olarak, en az 1 saat dinlendirin.
- Sosu için; domatesleri rendeleyin ve bir tavaya aldığınız zeytinyağında kavurun.
- İçine salçayı ekleyip, salçanın kokusu çıkana dek kavurun ve üstüne sarımsağı rendeleyin.
- Tuzunu ve karabiberi de ekleyip, suyu ilave edin.
- Kıvam alıp koyulaşana dek pişirin.
- Dinlenmiş olan köfte harcını dolaptan alın, şekillendirin ve kızgın yağda çok fazla pişirmeden her iki tarafını da kızartın.
- Kızarmış olan köfteleri bir güveç kabına dizin ve üstüne hazırladığınız sosu gezdirip, önceden ısıtılmış 180 derece fırına verin.
- Yaklaşık 20 dakika fırında piştikten sonra fırının kapağını açın ve rendelediğiniz kaşar peynirlerini köfteleri örtecek şekilde üstlerine serpin.
- Tekrar fırına sürün ve üstleri kızarana dek, yaklaşık 10 dakika daha bu şekilde pişirin.
- Sıcak sıcak servis edin.
Kiremitte Soslu Köfte tarifinin püf noktası nedir?
Bayat ekmeklerinizi kabuklarıyla birlikte mutfak robotunda ince bir şekilde çekebilir ve köftenizde kullanabilirsiniz.