Kireçte Kabak Tatlısı Tarifi
Kireçte Kabak Tatlısı tarifi: Kireçte Kabak Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Kireçte Kabak Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
2 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 gün
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 tabaklık
Kireçte Kabak Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tatlı İçin:
- 1 kilogram bal kabağı
- 5 su bardağı su
- 5 su bardağı şeker
- 1 çay kaşığı limon tuzu
Kireçli Su İçin:
- 300 gram sönmemiş kireç
- 3 litre su
Kireçte Kabak Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle kireçli suyumuzu hazırlıyoruz. Nalburlarda satılan 300 gram sönmemiş kireci büyük temiz bir leğene alıp üzerine su ekliyoruz. Yaklaşık 2 parça mandalina büyüklüğünde kireci suda eritiyoruz. Bu esnada küçük bir patlama oluyor, su biraz ısınıyor dikkatli olun.
- Bu suyu hiç hareket ettirmeden 3-4 saat bekletiyoruz. Suyun üzerinde kaymak gibi tabaka oluşunca tamamdır. Kaymaksı kısmı atıp dibe çökmüş kireci bulandırmadan duru suyu kullanıyoruz.
- Kabakları çıtır olması için uzun ve ince doğruyoruz. Doğranmış kabaklar ile duru kireçli suyu birleştiriyoruz. Kabakların üzerine tabak kapatın iyice su ile temas etmesi için. Bu suda da 24 saat bekletin.
- Ertesi gün kabakları sudan çıkartın, 4-5 su yıkayın ve en son temiz çeşme suyuna yatırın. Bu esnada şerbeti hazırlayın. Su ve şekeri kaynatın, koyulaşınca içine limon tuzunu atıp 5 dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatın.
- Şerbet ılıyınca kabakların suyunu süzdürüp şerbete atın, ocağın altını yakın yaklaşık 2 saat kısık ateşte ağzı kapalı kaynatın. Ara ara kabakların üzerine bastırın ki şerbet değsin. 2 saatin sonunda dışı çıtır içi yumuşak kabak tatlımız hazır oluyor. Afiyet olsun.
Kireçte Kabak Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Tatlımız tüm bal kabakları ile olur ama en güzel, en çıtır beyaz Hatay kabağı ile oluyor. Bulamazsanız uzun bal kabakları da olur. Kireçli suda en az 16 saat beklemeli, ideali 24 saat.