Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kirde Kebabı Tarifi

Kirde Kebabı

Kirde Kebabı Tarifi

Kirde Kebabı tarifi: Kirde Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Kirde Kebabı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kirde Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram kuzu eti
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet domates
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Krepleri için:

  • 2 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 tutam maydanoz

Üzeri için:

  • 1 kase yoğurt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

Kirde Kebabı tarifi nasıl yapılır?

  • Zeytinyağını çelik bir tencereye alın ve içine jülyen doğranmış kuzu etini ekleyin, ara ara kavurarak orta ateşte, etler suyunu salıp tekrar çekene dek kavurun.
  • Küp küp doğradığınız soğanları ekleyin ve soğanlar pembeleşene dek kavurun.
  • Ardından kabuğunu soyup küp küp doğradığınız domatesi ve salçayı da ekledikten sonra 1 su bardağı suyu ilave edin.
  • Baharatlarını da ilave edin ve kapağı kapalı bir şekilde yaklaşık 15 dakika bu şekilde pişmeye bırakın.
  • Krep için gerekli olan tüm malzemeleri bir kapta çırpın ve her seferinde 1 tatlı kaşığı kadar sıvı yağ eklediğiniz bir krep tavasından arkalı önlü pişirerek kreplerinizi hazırlayın.
  • Bir servis tabağına önce krep, sonra et karışımı olacak şekilde üst üste dizin. 4 adet krepi bu şekilde aralarına etli harçtan koyarak hazırlayın ve en üste çırpılmış yoğurdu gezdirin.
  • Bir tavada kızdırdığınız tereyağında kavrulmuş kırmızı toz biberi de yoğurdun üstüne gezdirin ve sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025