Kirde Kebabı Tarifi
Kirde Kebabı tarifi: Kirde Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Kirde Kebabı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Kirde Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram kuzu eti
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet domates
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Krepleri için:
- 2 su bardağı süt
- 2 adet yumurta
- 1,5 su bardağı un
- 1 tutam maydanoz
Üzeri için:
- 1 kase yoğurt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Kirde Kebabı tarifi nasıl yapılır?
- Zeytinyağını çelik bir tencereye alın ve içine jülyen doğranmış kuzu etini ekleyin, ara ara kavurarak orta ateşte, etler suyunu salıp tekrar çekene dek kavurun.
- Küp küp doğradığınız soğanları ekleyin ve soğanlar pembeleşene dek kavurun.
- Ardından kabuğunu soyup küp küp doğradığınız domatesi ve salçayı da ekledikten sonra 1 su bardağı suyu ilave edin.
- Baharatlarını da ilave edin ve kapağı kapalı bir şekilde yaklaşık 15 dakika bu şekilde pişmeye bırakın.
- Krep için gerekli olan tüm malzemeleri bir kapta çırpın ve her seferinde 1 tatlı kaşığı kadar sıvı yağ eklediğiniz bir krep tavasından arkalı önlü pişirerek kreplerinizi hazırlayın.
- Bir servis tabağına önce krep, sonra et karışımı olacak şekilde üst üste dizin. 4 adet krepi bu şekilde aralarına etli harçtan koyarak hazırlayın ve en üste çırpılmış yoğurdu gezdirin.
- Bir tavada kızdırdığınız tereyağında kavrulmuş kırmızı toz biberi de yoğurdun üstüne gezdirin ve sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun!