Kirazlı Yaz Pastası Tarifi
Kirazlı Yaz Pastası tarifi: Kirazlı Yaz Pastası için gerekli malzemeler nelerdir? Kirazlı Yaz Pastası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 dilim
Kirazlı Yaz Pastası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 çorba kasesi kiraz (çekirdekleri ayıklanmış)
- 1 çay bardağı (2 parmak eksik) su
- 3 yemek kaşığı hindistan cevizi unu
- 2 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı bal
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı kuru üzüm
- 2 tatlı kaşığı süt
- 3 adet kuru kayısı
- 1 çay bardağı yulaf ezmesi
- 1 tatlı kaşığı fıstık ezmesi
Kirazlı Yaz Pastası tarifi nasıl yapılır?
- Çekirdeklerini çıkardığımız bir çorba kasesi kadar kiraz, yarım çay bardağı su ve 1 tatlı kaşığı nişastayı küçük bir tencereye alıyoruz.
- Orta ateşte sosumuzu kaynatıyoruz. Kıvam alınca kenara alıp soğumaya bırakıyoruz.
- 1 çay bardağı kuru üzüm, 2 tatlı kaşığı süt, 3 adet kayısı, 1 çay bardağı yulaf ezmesi ve 1 tatlı kaşığı fıstık ezmesini rondolayıp alt tabanı hazırlıyoruz.
- Küçük bir kelepçeli kalıba yayıp 10 dakika dolaba koyuyoruz.
- Muhallebi için ayrı bir tencereye 3 yemek kaşığı Hindistan cevizi unu, 2 su bardağı süt, 1 tatlı kaşığı bal ve 1 yemek kaşığı nişastayı koyuyoruz.
- Orta ateşte kıvam alana kadar pişiriyoruz.
- Pişen muhallebiyi tabanın üstüne döküp dolapta 4 saat bekletiyoruz. Ardından sosu ekleyip tekrardan 4 saat bekletiyoruz. Afiyet olsun.
Kirazlı Yaz Pastası tarifinin püf noktası nedir?
Muhallebiyi biraz ılındıktan sonra tabanın üstüne dökerseniz daha iyi olur.
Kirazlı Yaz Pastası tarifi için servis önerisi
En az 8 saat dolapta bekletirseniz lezzeti oturmuş olur.