Kirazlı Cheesecake Tarifi
Kirazlı Cheesecake tarifi: Kirazlı Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Kirazlı Cheesecake nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 dilim
Kirazlı Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tabanı İçin:
- 190 gram yulaflı bisküvi
- 50 gram tereyağı (Eritilip, soğutulmuş)
Üzeri İçin:
- 400 gram labne
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı (tepeleme) süzme yoğurt
- 3 yemek kaşığı (tepeleme) yoğurt
- 2 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 1 su kiraz (çekirdekleri ayıklanmış)
Kirazlı Cheesecake tarifi nasıl yapılır?
- Bisküviler mutfak robotunda öğütülür ve tereyağı eklenerek ıslak kum kıvamına gelene kadar çekilir.
- 15x20 cm'lik kalıbın tabanına ve yanlarına pişirme kağıdı yerleştirilir.
- Bisküvili karışım tabana sıkıştırılarak yayılır.
- 180 dereceye alt üst ayarda ısıtılan fırında 10 dk pişirilir. Ilınmaya bırakılır. Fırın ayarı 160 dereceye düşürülür.
- Mutfak robotuna karıştırma aparatı takılarak labne, toz şeker ve süzme yoğurt konulup karıştırılır. (Bu işlem mikserle de yapılabilir.)
- Yumurtalar teker teker eklenip çırpılır. Limon kabuğu rendesi ve vanilya eklenip tekrar karıştırılır.
- Ilınan bisküvili tabanın üzerine dökülür. İkiye bölünen kirazlar karışımın üzerine yerleştirilir.
- 160 derecede 45-50 dakika pişirilir. Ilıyana kadar fırında bırakılır.
- Buzdolabında tamamen soğuyana kadar bekletilir.
- 12 adet dilim yapılarak servis edilir. Afiyet olsun.
Kirazlı Cheesecake tarifinin püf noktası nedir?
Taban pişerken 180 derece olmalı, daha sonra fırın ısısı 160 dereceye düşürülmeli. Cheesecake pişince fırında ılınmaya bırakılmalı.