Kiraz Reçeli Tarifi
Kiraz Reçeli tarifi: Kiraz Reçeli için gerekli malzemeler nelerdir? Kiraz Reçeli nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 büyük kavanoz
Kiraz Reçeli yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1,5 kg. kiraz (çekirdekleri ayıklanmış)
- 1 kg. toz şeker
- 1 adet limonun suyu
- 1 çay kaşığı tereyağı (opsiyonel)
Kiraz Reçeli tarifi nasıl yapılır?
- Kirazların çekirdeklerini ve saplarını ayıklayıp iyice yıkayın ve kurulayın.
- Kuruladığınız kirazları tencereye alın ve ölçülü şekeri ilave edip bir gece bekletin.
- Suyunu salan ve şekerle bütünleşen kirazları kısık ateşte yavaş yavaş kaynatmaya başlayın.Ara sıra karıştıra karıştıra homojen pişirme sağlayın ve kaynamaya başlayınca karıştırmayı bırakın.
- Bu aşamada tereyağını ilave edebilirsiniz.Limon suyunu bu aşamada ekleyin ve limondan sonra 2-3 dakika daha kaynatarak altını kapatın.
- Sıcakken kavanozlara alın ve kapaklarını kapatıp ters çevirin. Ertesi gün güneşten uzak bir yerde muhafaza etmek üzere kaldırın. İşte bu kadar, afiyetler olsun.
Kiraz Reçeli tarifinin püf noktası nedir?
Tereyağı ilave etmek daha özlü reçeller elde etmenize yaradığı gibi kaynarken oluşacak köpükleri de engelleyecektir.
Kiraz Reçeli tarifi için servis önerisi
Kızarmış ekmekle servis etmeyi unutmayın. :)