Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kinoalı Kısır Tabağı Tarifi

Kinoalı Kısır Tabağı

Kinoalı Kısır Tabağı Tarifi

Kinoalı Kısır Tabağı tarifi: Kinoalı Kısır Tabağı için gerekli malzemeler nelerdir? Kinoalı Kısır Tabağı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kinoalı Kısır Tabağı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Kinoa Kısırı İçin:

  • 1/2 su bardağı beyaz kinoa
  • 1/2 su bardağı kırmızı kinoa
  • 2 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1/2 adet pembe domates (küp doğranmış)
  • 7 dal taze soğan
  • 1/2 demet taze nane
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1,5 çay kaşığı pul biber
  • 1,5 çay kaşığı sumak
  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi

Karpuz Bruschetta İçin:

  • 1 dilim karpuz
  • 1 dilim baget ekmeği
  • 2 yaprak taze fesleğen (kıyılmış)
  • 1,5 yemek kaşığı taze beyaz peynir (sürülebilir)
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi

Kinoalı Kısır Tabağı tarifi nasıl yapılır?

  • Kinoa kısırını hazırlamak için; beyaz ve kırmızı kinoayı 20 dakika ılık suda bekletin. Suda bekleyen kinoaları yıkayıp, suyunu süzdürün.
  • Tencerede su ve kinoaları suyunuçekene dek haşlayın. Geniş bir tepsiye alıp oda sıcaklığında ılıtın.
  • Kinoa ılıdıktan sonra salça, zeytinyağı, limon suyu, tuz, pul biber, sumak, nar ekşisi ile birlikte karıştırın.
  • Doğradığınız domates ve yeşilliklerle birlikte harmanlayıp servis tabağına alın.
  • Karpuz bruschetta için, karpuz dilimini küçük küpler halinde doğrayın. Kıyılmış fesleğen ile birlikte karıştırın.
  • Ekmeği zeytinyağı ile yağlayıp tavada kızartın. Üzerine taze beyaz peyniri sürün.
  • Fesleğenli karpuz küplerini de ekmeğin üzerine yerleştirip nar ekşisi gezdirin.
  • Bruschettayı kinoa kısırının üzerine yerleştirip servis edin. Afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025