Kimyonlu Ahtapot Yahni Tarifi
Kimyonlu Ahtapot Yahni tarifi: Kimyonlu Ahtapot Yahni için gerekli malzemeler nelerdir? Kimyonlu Ahtapot Yahni nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
90 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Kimyonlu Ahtapot Yahni yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 kilogram bütün ahtapot
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
Domates sos için:
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 500 gram cherry domates
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/4 çay kaşığı karabiber
Kimyonlu Ahtapot Yahni tarifi nasıl yapılır?
- Bol suda yıkadıktan sonra kenar kısımlarında bulunan yanak kısımlarını keskin bir bıçak yardımıyla temizlediğiniz bütün ahtapotu fırın tepsisine alın.
- Üzerine zeytinyağı gezdirdiğiniz bütün ahtapotu, önceden ısıtılmış 140 derece fırında 90 dakika kadar pişirin.
- Domates sos için; cherry domatesleri küçük parçalara bölün. Geniş tabanlı bir tavada, kızdırdığınız zeytinyağında suyunu çekene kadar soteleyin. Kimyon, tuz ve karabiber ilavesiyle tatlandırın.
- Fırından çıkan ve iri parçalara ayırdığınız ahtapot kollarını ısıya dayanıklı güveç kaplara alın. Domates sos ilavesiyle önceden ısıtılmış fırında 5 dakika kadar pişirin. Fırından çıkardığınız domates soslu ahtapotu sıcak olarak sevdiklerinizle paylaşın.
Kimyonlu Ahtapot Yahni tarifinin püf noktası nedir?
Pişirme işlemi öncesinde bol suda yıkadığınız ahtapotun kenar kısımlarında bulunan yanak kısımlarını keskin bir bıçak yardımıyla almaya özen gösterin.
Kimyonlu Ahtapot Yahni tarifi için servis önerisi
Kimyon miktarını damak tadınıza göre ayarlayabilir, azaltıp arttırabilirsiniz.