Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kimbap Tarifi

Kimbap

Kimbap Tarifi

Kimbap tarifi: Kimbap için gerekli malzemeler nelerdir? Kimbap nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kimbap yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 7 yaprak nori (yenilebilir deniz yosunu)
  • 1 kase sushi pirinci (ya da basmati)
  • 1/3 su bardağı pirinç sirkesi
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 kase sosis
  • 1 adet kaliforniya biberi
  • 1 adet kapya biber
  • 20 gram sarı turp turşusu

Kimbap tarifi nasıl yapılır?

  • Pirinci 3-4 kez yıkayalım. Suda 1 saat bekletelim.
  • 1 saatin sonunda pirinç nişastasını iyice salmış olacaktır. Nişastalı sudan 1 bardak ayıralım.
  • Pilav tenceresine pirinçleri ekleyelim. Yaklaşık 1 nişastalı su + 1.5 su bardağı su ekleyelim.
  • Önce yüksek ateşte 4-5 dakika pişirelim. Sonra orta ateşte pişirmeye devam edelim.
  • Kaynamaya başlayınca kısık ateşte 10 dakika daha pişirmeye devam edelim.
  • 1/3 su bardağı pirinç sirkesinin içerisine 2 yemek kaşığı şeker, 1 çay kaşığı tuz atın.
  • Pirinci cam bir kaba alın ve sirkeli sosu ilave edip nazikçe karıştırın. Kısa bir süre dinlenmeye bırakın.
  • Noriyi bambunun üzerine yerleştirelim. Parlak olan kısım altta olacak şekilde!
  • Pirinci çok kalın olmayacak bir şekilde yayalım. Elinizle daha rahat yayabilirsiniz.
  • İçine dilediğiniz malzemeleri ekleyebilirsiniz. Ben danmuji, sosis, havuç, california biberi koydum. Hepsini uzunlamasına kesin! Ton balığı, kırmızı et, ıspanak, yumurta vs ekleyebilirsiniz.
  • Norinin size yakın olan kısmına malzemeleri dizin uzunlamasına.
  • Önce bambu yardımı olmadan sarma işlemini yapın. Benim norim küçük olduğu İçin bu şekilde yaptım. Daha sonra bambu yardımıyla rollu iyice sıkıştırın.
  • Son olarak susam yağını veya zeytinyağını rollun üzerine fırça yardımıyla sürelim. Afiyet olsun.

Kimbap tarifinin püf noktası nedir?

Pirinci noriye yaydığınızda bir kase temiz su yanınızda bulundurmanız iyi olacaktır. Ellerimizin sürekli nemli ve temiz olması gerekiyor ki pirinçler yapışmasın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025