Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kilis Usulü Zeytinyağlı Sarma Tarifi

Kilis Usulü Zeytinyağlı Sarma

Kilis Usulü Zeytinyağlı Sarma Tarifi

Kilis Usulü Zeytinyağlı Sarma tarifi: Kilis Usulü Zeytinyağlı Sarma için gerekli malzemeler nelerdir? Kilis Usulü Zeytinyağlı Sarma nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kilis Usulü Zeytinyağlı Sarma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1,5 su bardağı baldo pirinç
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 6 diş sarımsak
  • 1/2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1/2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1,5 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 adet limon
  • 1/2 kilogram asma yaprağı

Kilis Usulü Zeytinyağlı Sarma tarifi nasıl yapılır?

  • 1.5 bardak pirinç yıkanıp,süzülür ve kaba alınır.
  • Üzerine minik minik doğranmış soğan, biberler, rendelenmiş sarımsak, salça, zeytinyağ ve baharatlar ilave edilir.
  • Güzelce harmanlanır. Bir gece önceden suda beklettiğimiz yapraklara 1 tatlı kaşığı kadar harç konur ve sıkıca sarılır.
  • Tencerenin dibine yaprakların sapları ve birkaç yaprak parçası dizilir, sarmalar yerleştirilir.
  • Üzerini yarım parmak kadar geçecek sıcak su konur (Yaklaşık 2 su bardağı sıcak su).
  • Üstüne porselen tabak ya da dolma taşı yerleştirilerek ocağa alınır.
  • İlk 10 dakika orta ateşte 25 dakika kadar da kısık ateşte ağzı kapalı bir şekilde pişirilir.
  • Pişmeye yakın 1 adet limon suyu ilave edilir. 5 dakika daha pişirilip servis tabağına alınır. Afiyet olsun.

Kilis Usulü Zeytinyağlı Sarma tarifinin püf noktası nedir?

Sıcak sıcak servis yapıldığı gibi soğukta tüketebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025