Kilis Usulü Zeytinyağlı Sarma Tarifi
Kilis Usulü Zeytinyağlı Sarma tarifi: Kilis Usulü Zeytinyağlı Sarma için gerekli malzemeler nelerdir? Kilis Usulü Zeytinyağlı Sarma nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Kilis Usulü Zeytinyağlı Sarma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1,5 su bardağı baldo pirinç
- 1 adet büyük boy soğan
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet yeşil biber
- 6 diş sarımsak
- 1/2 yemek kaşığı biber salçası
- 1/2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1,5 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 adet limon
- 1/2 kilogram asma yaprağı
Kilis Usulü Zeytinyağlı Sarma tarifi nasıl yapılır?
- 1.5 bardak pirinç yıkanıp,süzülür ve kaba alınır.
- Üzerine minik minik doğranmış soğan, biberler, rendelenmiş sarımsak, salça, zeytinyağ ve baharatlar ilave edilir.
- Güzelce harmanlanır. Bir gece önceden suda beklettiğimiz yapraklara 1 tatlı kaşığı kadar harç konur ve sıkıca sarılır.
- Tencerenin dibine yaprakların sapları ve birkaç yaprak parçası dizilir, sarmalar yerleştirilir.
- Üzerini yarım parmak kadar geçecek sıcak su konur (Yaklaşık 2 su bardağı sıcak su).
- Üstüne porselen tabak ya da dolma taşı yerleştirilerek ocağa alınır.
- İlk 10 dakika orta ateşte 25 dakika kadar da kısık ateşte ağzı kapalı bir şekilde pişirilir.
- Pişmeye yakın 1 adet limon suyu ilave edilir. 5 dakika daha pişirilip servis tabağına alınır. Afiyet olsun.
Kilis Usulü Zeytinyağlı Sarma tarifinin püf noktası nedir?
Sıcak sıcak servis yapıldığı gibi soğukta tüketebilirsiniz.