Kilis Tava Tarifi
Kilis Tava tarifi: Kilis Tava için gerekli malzemeler nelerdir? Kilis Tava nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Kilis Tava yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram kuzu kıyma
- 1 adet soğan (ince kıyılmış)
- 2 adet domates (ince kıyılmış, çekirdekleri çıkarılmış)
- 4 adet yeşil biber (ince kıyılmış)
- 1 adet kapya biber (ince kıyılmış)
- 1 tutam maydanoz (ince kıyılmış)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 2 adet patlıcan (şerit halinde doğranmış, tuzlu suda beklemiş)
Kilis Tava tarifi nasıl yapılır?
- Kıymayı derin bir kaba alın. Üzerine patlıcan hariç tüm malzemeleri ekleyin.
- Kasedeki tüm malzemeler birbirine karışana dek yoğurun.
- Yoğrulmuş kıymayı streçleyip 1 saat kadar buzdolabında dinlendirin.
- İnce uzun şekilde dilimlediğiniz patlıcanları tuzlu suda bekletin ve ardından kurulayın. Bir tepsinin veya borcamın dibini yağlayın, üzerine dilimlenmiş patlıcanları dizin. Patlıcanların üzerine hafif tuz gezdirin.
- Dinlenmiş kıymayı patlıcanların üzerine düzgün bir şekilde yayın.
- Kıymayı üçgen porsiyonlar halinde bıçakla iz verin ve üzerine biber ve domateslerle süslemeler yapın.
- Önceden ısıttığınız 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!