Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kilis Tava Tarifi

Kilis Tava

Kilis Tava Tarifi

Kilis Tava tarifi: Kilis Tava için gerekli malzemeler nelerdir? Kilis Tava nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kilis Tava yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram kuzu kıyma
  • 1 adet soğan (ince kıyılmış)
  • 2 adet domates (ince kıyılmış, çekirdekleri çıkarılmış)
  • 4 adet yeşil biber (ince kıyılmış)
  • 1 adet kapya biber (ince kıyılmış)
  • 1 tutam maydanoz (ince kıyılmış)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 adet patlıcan (şerit halinde doğranmış, tuzlu suda beklemiş)

Kilis Tava tarifi nasıl yapılır?

  • Kıymayı derin bir kaba alın. Üzerine patlıcan hariç tüm malzemeleri ekleyin.
  • Kasedeki tüm malzemeler birbirine karışana dek yoğurun.
  • Yoğrulmuş kıymayı streçleyip 1 saat kadar buzdolabında dinlendirin.
  • İnce uzun şekilde dilimlediğiniz patlıcanları tuzlu suda bekletin ve ardından kurulayın. Bir tepsinin veya borcamın dibini yağlayın, üzerine dilimlenmiş patlıcanları dizin. Patlıcanların üzerine hafif tuz gezdirin.
  • Dinlenmiş kıymayı patlıcanların üzerine düzgün bir şekilde yayın.
  • Kıymayı üçgen porsiyonlar halinde bıçakla iz verin ve  üzerine biber ve domateslerle süslemeler yapın.
  • Önceden ısıttığınız 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025