Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kıl Biber Turşusu Tarifi

Kıl Biber Turşusu

Kıl Biber Turşusu Tarifi

Kıl Biber Turşusu tarifi: Kıl Biber Turşusu için gerekli malzemeler nelerdir? Kıl Biber Turşusu nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kıl Biber Turşusu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gr. kıl biber
  • 5 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı sirke (elma ya da üzüm)
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • 2 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 1 avuç nohut

Kıl Biber Turşusu tarifi nasıl yapılır?

  • Sıcak suyun içerisine kaya tuzu, limon tuzu ve sirkeyi koyun. Tuzlar içerisinde güzelce eriyene dek karıştırın.
  • Biberleri güzelce yıkayıp kurulayın ve bir kavanozun içerisine, aralarına sarımsak serperek dizin.
  • Ardından üzerine tuzlu, sirkeli su karışımını dökün. En üst kısmına nohutları ilave edin. Kavanozun kapağını sıkı bir şekilde kapatın. Güzelce çalkayın ve güneş almayan, ılık bir yere kaldırın.
  • Turşunuzu yaklaşık 20 gün kadar bekletin. Ardından turşunuz hazır, afiyetle tüketebilirsiniz.

Kıl Biber Turşusu tarifinin püf noktası nedir?

İçerisine koyduğumuz nohut turşunun bozulmamasına ve daha uzun süre dayanmasına yardımcı oluyor. Dilerseniz içerisine limon dilimleri de koyabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025