Kifla Tarifi
Kifla tarifi: Kifla için gerekli malzemeler nelerdir? Kifla nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 adet
Kifla yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1/2 su bardağı ılık süt
- 1/2 su bardağı ılık su
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1/2 çay bardağı şeker
- 1 paket kuru maya
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket vanilya
- 2 adet yumurta (bir yumurtanın sarısı üzerine)
- 1 yemek kaşığı şeker (üzerine)
- 2 yemek kaşığı su (üzerine)
- 3-4 su bardağı un (aldığı kadar)
- 1 kase marmelat (içine)
Kifla tarifi nasıl yapılır?
- Süt, şeker, kuru maya ve biraz un karıştırılır, 15 dakika üzeri kapalı bekletilir.
- Su, sıvı yağ, yumurta ve unu ekleyip yumuşak bir hamur elde edin, 1 saat mayalandırın.
- Üzerine ayırdığımız yumurta sarısını, iki kaşık su ve şekeri çırpıyoruz.
- Hamur 12 bezeye ayrılır. Bezeler yaklaşık pasta tabağı büyüklüğünde açılır. İçine marmelat koyulur ve ay çöreği şeklinde kapatılır.
- Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir ve yumurtalı karışımdan sürülür.
- Önceden ısınmış 180 derecelik fırında pişirilir. Afiyet olsun.
Kifla tarifinin püf noktası nedir?
İçine istediğiniz marmelat veya çikolata sürülür ve kapatılır.