Kiev Köftesi Tarifi
Kiev Köftesi tarifi: Kiev Köftesi için gerekli malzemeler nelerdir? Kiev Köftesi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Kiev Köftesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tavuk için:
- 500 gram tavuk göğsü
- 1 tutam tuz
İç harcı için:
- 150 gram tereyağı
- 1 tutam dereotu
- 1 diş sarımsak
Dış kaplama için:
- 100 gram galeta unu
- 2 adet yumurta
Kızartmak için:
- 1 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)
Kiev Köftesi tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle iç harcı hazırlıyoruz. Tereyağı, ince doğradığımız dereotu ve dövülmüş sarımsakları bir kapta karıştırıyoruz.
- Hazırladığımız harcı bir streçe sosis kalınlığında sarıp donması için derin dondurucuya koyalım.
- Tavuk göğüsleri iyi yere böldükten sonra iyice incelttikten tuz ve karabiber ile tatlandırıyoruz.
- Dondurduğumuz tereyağlı içi 4 eşit parçaya ayırıyoruz. Tavuk göğüsünden.
- Bir parça tavuk göğsünü avucumuza alıyoruz, ortasına donmuş tereyağlı içi yerleştirip, için tüm etrafını kaplayarak içli köfteye benzer şekil veriyoruz.
- Yaptığımız köfteleri önce yumurtaya daha sonra galeta ununa bulayalım 2 kere devam delim.
- Kızgın yağda altın sarısı olana kadar kızartıyoruz. Kızarttığımız köfteleri servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Kiev Köftesi tarifinin püf noktası nedir?
Tavuk göğsünü iyice inceltmek lazım. Tereyağı iyisini kullanılması lazım tadının güzel olması için. Sıcak servis yapın.