Kıbrıs Usulü Fırında Makarna Tarifi
Kıbrıs Usulü Fırında Makarna tarifi: Kıbrıs Usulü Fırında Makarna için gerekli malzemeler nelerdir? Kıbrıs Usulü Fırında Makarna nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Kıbrıs Usulü Fırında Makarna yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Sosu için:
- 1 litre süt
- 3 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı rendelenmiş hellim peyniri (veya dil peyniri)
İç harcı için:
- 1 adet kuru soğan
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 5-6 dal ince kıyılmış maydanoz
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Kıbrıs Usulü Fırında Makarna tarifi nasıl yapılır?
- Makarnayı paketin üstünde yazıldığı şekilde haşlayın.
- Tavaya zeytinyağı ve soğanı alıp kavurun. Ardından salçaları ekleyin ve kokusu çıkana dek kavurduktan sonra, ince ince doğradığınız maydanozları, tuz ve karabiberi ekleyip tavanın altını kapatın ve güzelce karıştırın.
- Haşlanmış makarnanın üçte birini bir borcama alın ve üstüne hazırladığınız iç harcı gezdirin.
- Kalan makarnayı da üstüne yaydırarak koyun.
- Sosu için gerekli olan süt ve unu bir tencereye alon ve sürekli karıştırarak göz göz kaynayıp, koyulaşana dek pişirin.
- Ardından tuzunu ve rendelenmiş peyniri ekleyin ve peynir eriyene dek karıştırmaya devam ettikten sonra ocağın atını kapatın .
- Hazırladığınız sosu borcamdaki makarnanın üstüne dökün ve önceden ısıtılmış 200 derce fırında üstü kızarana dek yaklaşık 20 dakika pişirin.
- Fırından alın ve dilimleyerek sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun!
Kıbrıs Usulü Fırında Makarna tarifinin püf noktası nedir?
Dilerseniz iç harcına 150 gram kadar kıyma da ekleyebilirsiniz.