Kıbrıs Tatlısı Tarifi
Kıbrıs Tatlısı tarifi: Kıbrıs Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Kıbrıs Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Kıbrıs Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Keki İçin:
- 3 adet yumurta
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 su bardağı ceviz içi (ince çekilmiş)
- 1 paket kabartma tozu
Kreması için:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı mısır nişastası
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 paket vanilin
- 1 paket toz krem şanti
Şerbeti için:
- 1,5 su bardağı su
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 damla taze sıkılmış limon suyu
Üzeri İçin:
- 1 su bardağı hindistan cevizi
Kıbrıs Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Tatlının şerbeti için; su ve toz şekeri derin bir karıştırma kabına alın. Şeker taneleri eriyene kadar sürekli karıştırdığınız şerbet karışımını kısık ateşte 15 dakika kadar kaynatın.
- Kıvam alıp şurup kıvamına yaklaşan şerbete limon suyunu ekleyip kestirdikten sonra ocaktan alın. Soğuması için ayrı bir yerde dinlendirin.
- Tatlının kekini hazırlamak için; oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurtaları derin bir karıştırma kabına kırın. Toz şeker ilavesiyle şeker taneleri tamamen eriyene kadar karıştırın.
- Sırasıyla; sıvı yağ, rendelenmiş Hindistan cevizi, galeta unu, ince çekilmiş ceviz içi ve kabartma tozu ekleyip karıştırma işlemini sürdürün.
- Pişireceğiniz kalıbı sıvı yağ ile yağlayın. Hazırladığınız kek karışımını eşit olarak yaydıktan sonra önceden ısıtılmış 160 derece fırında 30 dakika kadar pişirin.
- Üzerine önceden hazırladığınız soğuk şerbeti döküp içine çekmesi için bekletin.
- Kreması için; süt, nişasta ve toz şekeri derin bir tencereye alıp sürekli karıştırarak orta ateşte pişirin. Muhallebi kıvamına gelen kremayı ocaktan indirmeden önce vanilin ekleyin ve karıştırıp ocaktan alın.
- Ocaktan aldıktan sonra toz krem şanti ilavesiyle çırparak karıştırın.
- Krema karışımını şerbetini çeken tatlının üzerine yayın.
- Hindistan cevizini de tüm yüzeye serpiştirin.
- Buzdolabında soğuttuktan sonra süsleyip sevdiklerinizle afiyetle tüketin.