Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kıbrıs Tatlısı Tarifi

Kıbrıs Tatlısı

Kıbrıs Tatlısı Tarifi

Kıbrıs Tatlısı tarifi: Kıbrıs Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Kıbrıs Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kıbrıs Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Tatlı için:

  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için:

  • 2 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilin

Kreması için:

  • 1 su bardağı krema
  • 2 su bardağı süt
  • 1 paket hazır pasta kreması (toz halinde)

Kıbrıs Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Şerbeti hazırlamak için su ve şekeri tencereye alın. Kaynadıktan hemen sonra altını kısıp orta ateşte 12 dakika pişirin. Ocaktan alınca içine vanilyanızı katıp soğutmaya bırakın.
  • Kek harcı için yumurta ve şekeri iyice çırpın, sonra geri kalan tüm malzemeyi ekleyip karıştırın. Önceden 160 dereceye ısıttığınız fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
  • Kekiniz fırındayken kremasını hazırlayın. Bir kapta çiğ kremanızı el mikseriyle pasta kreması kıvamına gelene kadar karıştırın ve buzdolabına koyun.
  • Başka bir kapta süt ve hazır pasta kreması tozunu koyu bir kıvam alana kadar çırpın ve onu da koyun buzdolabına.
  • Fırından çıkardığınız kekinizi kesip hemen üzerine soğumuş şerbetinizi dökün. Kremayla süsleyerek servis edin.

Kıbrıs Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?

Servis etmeden evvel 2-3 saat buzdolabında bekletin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025