Kıbrıs Tatlısı Tarifi
Kıbrıs Tatlısı tarifi: Kıbrıs Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Kıbrıs Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Kıbrıs Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tatlı için:
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 su bardağı ceviz içi
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
- 2 su bardağı su
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 paket vanilin
Kreması için:
- 1 su bardağı krema
- 2 su bardağı süt
- 1 paket hazır pasta kreması (toz halinde)
Kıbrıs Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Şerbeti hazırlamak için su ve şekeri tencereye alın. Kaynadıktan hemen sonra altını kısıp orta ateşte 12 dakika pişirin. Ocaktan alınca içine vanilyanızı katıp soğutmaya bırakın.
- Kek harcı için yumurta ve şekeri iyice çırpın, sonra geri kalan tüm malzemeyi ekleyip karıştırın. Önceden 160 dereceye ısıttığınız fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
- Kekiniz fırındayken kremasını hazırlayın. Bir kapta çiğ kremanızı el mikseriyle pasta kreması kıvamına gelene kadar karıştırın ve buzdolabına koyun.
- Başka bir kapta süt ve hazır pasta kreması tozunu koyu bir kıvam alana kadar çırpın ve onu da koyun buzdolabına.
- Fırından çıkardığınız kekinizi kesip hemen üzerine soğumuş şerbetinizi dökün. Kremayla süsleyerek servis edin.
Kıbrıs Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Servis etmeden evvel 2-3 saat buzdolabında bekletin.