Kıbrıs Tatlısı Tarifi
Kıbrıs Tatlısı tarifi: Kıbrıs Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Kıbrıs Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Kıbrıs Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kek için:
- 3 adet yumurta
- 1/2 su bardağı şeker
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 su bardağı galeta unu
- 1/2 su bardağı ceviz
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Krema için:
- 1 litre süt
- 1/2 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilin
- 1 paket krem şanti
Şerbet için:
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 2-3 damla limon suyu
Kıbrıs Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Şerbeti ocakta 20 dakika kaynatalım ve soğumaya bırakalım.
- Kremayı yaparken un, nişasta ve şekeri soğuk süte ekleyip karıştıralım. Kremayı ocağa alıp göz göz olana kadar pişirelim. Sonra ocaktan alıp vanilya ekleyelim.
- Kremayı soğumaya alalım. Krema soğuyunca şantisini ekleyip çırpalım.
- Keki yaparken yumurta ve şekeri çırpalım. Diğer malzemeleri sırasıyla ekleyip çırpalım.180 derece fırında 25-30 dakika pişirelim.
- Sıcak kekin üstüne soğuk şerbeti dökelim. Üzerine kremayı dökelim. Dolapta soğumaya bırakalım. En son servis ederken üzerin Hindistan cevizi serpiştirelim.nAfiyet olsun.