Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kıbrıs Tatlısı Tarifi

Kıbrıs Tatlısı

Kıbrıs Tatlısı Tarifi

Kıbrıs Tatlısı tarifi: Kıbrıs Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Kıbrıs Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kıbrıs Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Kek için:

  • 3 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1/2 su bardağı ceviz
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Krema için:

  • 1 litre süt
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket krem şanti

Şerbet için:

  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 2-3 damla limon suyu

Kıbrıs Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Şerbeti ocakta 20 dakika kaynatalım ve soğumaya bırakalım.
  • Kremayı yaparken un, nişasta ve şekeri soğuk süte ekleyip karıştıralım. Kremayı ocağa alıp göz göz olana kadar pişirelim. Sonra ocaktan alıp vanilya ekleyelim.
  • Kremayı soğumaya alalım. Krema soğuyunca şantisini ekleyip çırpalım.
  • Keki yaparken yumurta ve şekeri çırpalım. Diğer malzemeleri sırasıyla ekleyip çırpalım.180 derece fırında 25-30 dakika pişirelim.
  • Sıcak kekin üstüne soğuk şerbeti dökelim. Üzerine kremayı dökelim. Dolapta soğumaya bırakalım. En son servis ederken üzerin Hindistan cevizi serpiştirelim.nAfiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025