Kıbrıs Tatlısı Tarifi
Kıbrıs Tatlısı tarifi: Kıbrıs Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Kıbrıs Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Kıbrıs Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Keki için:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 avuç ceviz içi
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
- 2 su bardağı toz şeker
- 2,5 su bardağı su
- 1-2 damla limon suyu
Muhallebisi için:
- 1 litre süt
- 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1 paket krem şanti
Süslemek için:
- 1 tutam ceviz
- 1 tutam hindistan cevizi
Kıbrıs Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Önce kekimizi yapalım yumurta ve şekeri çırpalım.
- Hindistan cevizi, galeta unu, cevizi, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpalım.
- 170 derece fırında kızarana kadar pişirelim bu esnada şerbeti hazırlayalım.
- Tencereye şekeri alalım, kısık ateşte eritelim.
- Karamel rengini alında soğuk suyu ekleyelim. Ara ara karıştırarak çözünmesini bekleyelim.
- Limon suyunu ilave edip ocaktan alalım.
- Muhallebisi için kremşanti ve vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye ve ocağa alıp koyulaşana kaynayana kadar karıştıralım.
- Ocaktan alıp kremşanti ve vanilyayı ekleyip karıştıralım. Kekimizi fırından alalım.
- İlk sıcağı çıkınca şerbetini ilave edelim üzerine muhallebiyi döküp en az 3 saat dolapta soğutalım.
- Daha sonra dilediğimiz gibi süsleyip servis yapalım. Afiyet olsun.