Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kıbrıs Tatlısı Tarifi

Kıbrıs Tatlısı

Kıbrıs Tatlısı Tarifi

Kıbrıs Tatlısı tarifi: Kıbrıs Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Kıbrıs Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kıbrıs Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Keki için:

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 avuç ceviz içi
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için:

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 1-2 damla limon suyu

Muhallebisi için:

  • 1 litre süt
  • 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 paket krem şanti

Süslemek için:

  • 1 tutam ceviz
  • 1 tutam hindistan cevizi

Kıbrıs Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Önce kekimizi yapalım yumurta ve şekeri çırpalım.
  • Hindistan cevizi, galeta unu, cevizi, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpalım.
  • 170 derece fırında kızarana kadar pişirelim bu esnada şerbeti hazırlayalım.
  • Tencereye şekeri alalım, kısık ateşte eritelim.
  • Karamel rengini alında soğuk suyu ekleyelim. Ara ara karıştırarak çözünmesini bekleyelim.
  • Limon suyunu ilave edip ocaktan alalım.
  • Muhallebisi için kremşanti ve vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye ve ocağa alıp koyulaşana kaynayana kadar karıştıralım.
  • Ocaktan alıp kremşanti ve vanilyayı ekleyip karıştıralım. Kekimizi fırından alalım.
  • İlk sıcağı çıkınca şerbetini ilave edelim üzerine muhallebiyi döküp en az 3 saat dolapta soğutalım.
  • Daha sonra dilediğimiz gibi süsleyip servis yapalım. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025