Kıbrıs Tatlısı Tarifi
Kıbrıs Tatlısı tarifi: Kıbrıs Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Kıbrıs Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 adet orta boy
Kıbrıs Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Şerbeti için:
- 2,5 su bardağı su
- 1,5 su bardağı toz şeker
Kek için:
- 3 adet yumurta
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 su bardağı ceviz içi (kırılmış)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Krema için:
- 5 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1/2 su bardağı un
- 1/2 su bardağı nişasta
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1/2 paket krem şanti (piştikten sonra)
Üzeri için:
- 1 tutam hindistan cevizi
- 1 tutam toz fıstık
Kıbrıs Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle şerbetini yapacağız daha sonra hamurunu hazırlayacağız ve en son da kremasını hazırlayacağız. Lütfen bu sırayı izleyin ve verdiğim malzeme ölçülerine dikkat edin. Güzel sonuç alacaksınız.
- Tencereye şekeri ve suyu alıp ateşe alalım kaynadıktan sonra 10 dakika daha kaynatıp ateşten alıp soğumaya bırakalım.
- Tatlımızın hamurunu yapmak için yumurtayla şekeri iyice çırpıyoruz.
- Daha sonra diğer bütün malzemeleri ekleyip birkaç dakika çırpıyoruz. Yağlanmış tepsiye tatlımızın hamurunu ekliyoruz.
- 170 derecelik fırında alt üst ayarda 25 yada 30 dakikada pişiriyoruz. Tatlımız fırındayken kremamızı yapıyoruz.
- Tencereye kreme malzemelerini ekleyip ateşe alıyoruz. Kıvam alana kadar çırpıyoruz pişen kremamızın içine yarım paket krem şantiyi ekleyip birkaç dakika çırpıyoruz.
- Pişen tatlımızın fırından alıp soğuk şerbetimizi ekliyoruz.
- Onun üzerine kremamızı ekleyip en son süslemek için Hindistan cevizi toz fıstık serpiyoruz. Afiyet olsun.