Kıbrıs Tatlısı Tarifi
Kıbrıs Tatlısı tarifi: Kıbrıs Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Kıbrıs Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 dilim
Kıbrıs Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Keki için:
- 3 adet büyük boy yumurta (Yumurtanız küçükse 4 adet kullanın)
- 1/2 su bardağı şeker
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ceviz içi
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 paket kabartma tozu
Kreması için:
- 3 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı (tepeleme) mısır nişastası
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 paket krem şanti
- 1 paket vanilya
Şerbeti için:
- 2 su bardağı su
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1-2 damla limon suyu
- 1 paket vanilin
Kıbrıs Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- İlk önce şerbeti yapılır. Soğumaya bırakılır. Şerbet soğuk, keki sıcak olacak şekilde ayarlanmalıdır. (Bu önemli bir detay)
- Su ve şeker bir sos tenceresine alınır iyice karıştırılarak kaynamaya bırakılır. 5 dakika kadar kaynayınca birkaç damla limon sıkılır. İlk dumanı iyice çıktıktan sonra vanilyası eklenir ve soğuması için bekletilir.
- Keki için yumurta ve şeker bir kaba alınır, iyice köpük köpük olana kadar mikserle çırpılır. Ardından kek için kalan tüm malzemeler eklenir ve çırpılır.
- Bir fırın kabına kek harcı aktarılır ve düz olacak şekilde yayılır. (23x30 dikdörtgen borcam kabı kullandım) Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 30 dakika pişirilir. Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbet üzerine dökülür ve soğuması için bekletilir.
- Kreması için süt ve nişasta bir sos tenceresine alınır iyice çırpılır. Ocağın altı yakılır ve sürekli çırpılarak muhallebinin kıvam alması sağlanır. Kıvam alınca şekeri ilave edilir ve birkaç dakika kadar daha çırpılır.
- Ardından ocaktan alınır ilk dumanı çıkınca içine vanilyası ve krem şantisi eklenir, mikserle pürüzsüz olacak şekilde çırpılır.
- Şerbetini iyice çekmiş ve soğumuş kekin üzerine muhallebi yayılır. Üzerine bolca Hindistan cevizi serpilir.
- En az 2-3 saat buzdolabında dinlendirilir. Vaktiniz varsa bir gece dolapta dinlendirmenizi tavsiye ederim, ben o şekilde yaptım. Afiyet olsun.