Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Keten Tohumlu Kraker Tarifi

Keten Tohumlu Kraker

Keten Tohumlu Kraker Tarifi

Keten Tohumlu Kraker tarifi: Keten Tohumlu Kraker için gerekli malzemeler nelerdir? Keten Tohumlu Kraker nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Keten Tohumlu Kraker yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 su bardağı keten tohumu
  • 4-5 adet kurutulmuş domates (miktarı damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)
  • 1 tutam reyhan (miktarı damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)
  • 1 tutam taze kekik (miktarı damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)
  • 1/2 çay kaşığı karabiber (miktarı damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)
  • 1 çay kaşığı paprika (miktarı damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)
  • 1 çay kaşığı tuz

Keten Tohumlu Kraker tarifi nasıl yapılır?

  • Keten tohumunu 1-2 saat suda bekletin. Bağlayıcı özelliği olmasından dolayı bir süre sonra jöle kıvamı alacaktır.
  • Çeşni tadını ne kadar yoğun almak istediğinize bağlı olarak göz kararı diğer tüm malzemeleri rondoda karıştırın.
  • Keten tohumunun suyunu süzdükten sonra diğer malzemelerle birlikte karıştırıp, yağlı kağıt serili tepsiye ince bir tabaka halinde yayın.
  • Önceden ısıtılmış, 100 derece fırında 2 saat boyunca pişirin. Fırından çıktıktan sonra istediğiniz boyutlarda parçalayıp, afiyetle yiyebilirsiniz

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025