Keten Tohumlu Kraker Tarifi
Keten Tohumlu Kraker tarifi: Keten Tohumlu Kraker için gerekli malzemeler nelerdir? Keten Tohumlu Kraker nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
2 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
Keten Tohumlu Kraker yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı keten tohumu
- 4-5 adet kurutulmuş domates (miktarı damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)
- 1 tutam reyhan (miktarı damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)
- 1 tutam taze kekik (miktarı damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)
- 1/2 çay kaşığı karabiber (miktarı damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)
- 1 çay kaşığı paprika (miktarı damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)
- 1 çay kaşığı tuz
Keten Tohumlu Kraker tarifi nasıl yapılır?
- Keten tohumunu 1-2 saat suda bekletin. Bağlayıcı özelliği olmasından dolayı bir süre sonra jöle kıvamı alacaktır.
- Çeşni tadını ne kadar yoğun almak istediğinize bağlı olarak göz kararı diğer tüm malzemeleri rondoda karıştırın.
- Keten tohumunun suyunu süzdükten sonra diğer malzemelerle birlikte karıştırıp, yağlı kağıt serili tepsiye ince bir tabaka halinde yayın.
- Önceden ısıtılmış, 100 derece fırında 2 saat boyunca pişirin. Fırından çıktıktan sonra istediğiniz boyutlarda parçalayıp, afiyetle yiyebilirsiniz