Kete Tarifi
Kete tarifi: Kete için gerekli malzemeler nelerdir? Kete nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 adet
Kete yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 1/2 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı su
- 1/4 su bardağı sıvı yağ
- 1/2 paket instant maya
- 1 adet yumurta akı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 yemek kaşığı toz şeker
- 3 su bardağı un
Hamur bezelerini yağlamak için:
Hamur bezelerini açmak için:
- 1/2 su bardağı buğday nişastası
Üzeri için:
Kete tarifi nasıl yapılır?
- Süt, su, sıvı yağ, yumurta akı, tuz, toz şeker ve instant mayayı derin bir karıştırma kabına alın.
- Unu azar azar ekleyin. Kulak memesi yumuşaklığından biraz daha sert bir kıvam alacak hamuru toparlanana kadar yoğurun. Üzerine hafif nemli bir bez örttüğünüz hamuru, oda ısısında 30 dakika kadar dinlendirin.
- Tereyağını kısık ateşte eritin. Kazein denilen beyaz süt köpüklerini kullanmamak üzere bir kenara ayırın. Dinlenip mayalanan hamuru altı eşit parçaya ayırın.
- Mutfak tezgahına buğday nişastası serpin. Hamur bezelerini oklava ya da merdane yardımıyla yufkadan kalın olacak şekilde açın. Üzerlerini tereyağıyla yağladığınız hamurları, rulo şeklinde sarıp kendi içinde döndürün. Her bir bezeye aynı işlemi uygulayın.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirdiğiniz hamurların üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, üzerleri kızarıp renk alana kadar pişirin. Fırından çıkan keteleri sıcak olarak sevdiklerinizle paylaşın.
Kete tarifinin püf noktası nedir?
Kullandığınız tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.Mayalı kete hamurlarını poğaça ve çörek görünümünde hazırlayabilir, tereyağında hafif bir renk alana kadar kavurduğunuz un, ceviz ya da tahinli iç harçla da yapabilirsiniz.