Kete Tarifi
Kete tarifi: Kete için gerekli malzemeler nelerdir? Kete nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 adet orta boy
Kete yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 1 paket maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 3 su bardağı süt (Kullandığım su bardağı 200 ml)
- 1/2 su bardağı ayçiçek yağı
- 1/2 su bardağı eritilmiş tereyağı
- 8 + 1/2 su bardağı un
- 1 + 1/2 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için:
- 1 su bardağı eritilmiş tereyağı
- 1 su bardağı ayçiçek yağı
- 1/2 su bardağı un
Üzeri için:
- 1 adet yumurt sarısı
- 1 tatlı kaşığı yoğurt
Kete tarifi nasıl yapılır?
- Önce iç harcını yapın. Bir tencere içerisinde erittiğiniz tereyağına ayçiçek yağını ekleyip ocağın altını açın.
- Yağlar fokurdama noktasına geldiğinde unu ekleyin ve kum kıvamına gelene kadar sürekli karıştırın. Bu aşamada unun kokusu çıkmış olmalı. Kenara alıp soğumasını bekleyin.
- Hamurunu yapmak içinse bir kabın içerisine maya ve toz şekeri alın. Sütü ılıtıp üzerine dökün ve mayayı eritin.
- Daha sonra kabın içine yağları, unu ve tuzu ekleyip ele yapışmayacak şekilde bir hamur elde edin. 45 dakika üzeri örtülü bir şekilde mayalandırın.
- Hamuru 12 bezeye ayırın. Tezgaha un serpin. Hamurdan kopardığınız bezeleri çok ince olmayacak şekilde merdane yardımıyla açın.
- Açtığınız hamurun bir kenarına soğumuş olan iç harçtan 1 çorba kaşığı dolusu ekleyip hamuru rulo haline getirin. Bu ruloyu kendi etrafında döndürüp üzerini elinizle bastırarak inceltin.
- Sonraki bezelere de aynı işlemi yapın. Tepsiyi unlayın. Keteleri tepsiye dizin. Ortalama bir fırın tepsisine 4 tane sığabiliyor.
- Yumurtanın sarısını ve yoğurdu çırpıp her bir ketenin üzerine fırça yardımıyla sürün.
- Önceden ısıtılmış 200°C fırında 45 dakika üzeri kızarıncaya kadar kontrollü olarak pişirin. Afiyet olsun.