Kestirme Çorbası Tarifi
Kestirme Çorbası tarifi: Kestirme Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Kestirme Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Kestirme Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram haşlanmış et (tavuk ya da dana eti)
- 1 su bardağı un
- 6 su bardağı et suyu veya tavuk suyu
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
Kestirmek için:
- 1 adet limonun suyu
- 1 adet yumurta sarısı
Üzeri için:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı pul biber
Kestirme Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- 1 su bardağı un ve et suyu tencereye aktarılır ve ocağa alınır. Ocağa alındıktan sonra topaklanmaması için devamlı olarak karıştırılır.
- Haşlanmış dana ya da tavuk etleri güzelce didiklenir. Tenceredeki et suyu-un karışımı kaynayınca içine bu didiklenmiş etler ilave edilip karıştırılır.
- Ayrı bir kasede 1 yumurta sarısı ve limonun suyu çırpılarak kestirmesi hazırlanır.
- İyice çırpılan yumurta sarısı ve limon suyuna kaynamakta olan çorbadan bir kepçe kadar ilave edilir.
- Ilınan kestirme karışımı çorbanın içine ilave edilir ve karıştırmaya devam edilir.
- Çorba bir taşım kaynatılıp tuzu ilave edilir ve ocaktan alınır.
- Üzeri için ayrı bir tavada tereyağı eritilir, içine pul biber katılır. Bu karışım isteğe göre tenceredeki tüm çorbaya ilave edilebilir ya da servis aşamasında çorba kaselerinin üzerine gezdirilebilir. Son olarak karabiber serpilerek servis edilir. Afiyet olsun.
Kestirme Çorbası tarifinin püf noktası nedir?
Hazırladığınız yumurta sarısı-limon suyu karışımını çorbaya eklemeden önce, çorbadan 1 kepçe kadar alıp kestirmenin içine ilave etmeyi ve güzelce karıştırmayı unutmayın. Yumurta sarısının kesilmemesi için bu çok önemli.