Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kestaneli Sufle Tarifi

Kestaneli Sufle

Kestaneli Sufle Tarifi

Kestaneli Sufle tarifi: Kestaneli Sufle için gerekli malzemeler nelerdir? Kestaneli Sufle nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kestaneli Sufle yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet yumurta
  • 100 gram beyaz çikolata
  • 100 gram tereyağı
  • 80 gram toz şeker
  • 80 gram un
  • 4 adet kestane şekeri

Servisi için:

  • 8 top vanilyalı dondurma
  • 4 yemek kaşığı toz antep fıstığı

Kestaneli Sufle tarifi nasıl yapılır?

  • Küçük bir sos tenceresine aldığınız tereyağını kısık ateşte yakmadan eritin. Elenmiş un ekleyip kısa bir süre kavurun.
  • Küçük küplere ayırdığınız beyaz çikolatayı katıp tereyağının sıcaklığıyla erimesini sağlayın.
  • Ayrı bir kapta toz şeker ve yumurtaları homojen bir kıvam alana kadar karıştırın. Püre haline getirilmiş kestane şekerlerini katın.
  • Ocaktan alıp ılık bir kıvama getirdiğiniz tereyağlı ve beyaz çikolatalı karışıma şekerle çırpılmış yumurtaları katıp son bir kez karıştırın.
  • Yağlanmış ve hafifçe unlanmış sufle kaplarına paylaştırdığınız sufle karışımını önceden ısıtılmış 200 derece fırında, 10-12 dakika arasında pişirip dondurma ve toz Antep fıstığı eşliğinde sevdiklerinizle paylaşın.

Kestaneli Sufle tarifinin püf noktası nedir?

Sufle kaplarını pişirme işlemi öncesinde yağlayıp hafifçe unlamayı unutmayın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025