Kestaneli Sufle Tarifi
Kestaneli Sufle tarifi: Kestaneli Sufle için gerekli malzemeler nelerdir? Kestaneli Sufle nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
12 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Kestaneli Sufle yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet yumurta
- 100 gram beyaz çikolata
- 100 gram tereyağı
- 80 gram toz şeker
- 80 gram un
- 4 adet kestane şekeri
Servisi için:
- 8 top vanilyalı dondurma
- 4 yemek kaşığı toz antep fıstığı
Kestaneli Sufle tarifi nasıl yapılır?
- Küçük bir sos tenceresine aldığınız tereyağını kısık ateşte yakmadan eritin. Elenmiş un ekleyip kısa bir süre kavurun.
- Küçük küplere ayırdığınız beyaz çikolatayı katıp tereyağının sıcaklığıyla erimesini sağlayın.
- Ayrı bir kapta toz şeker ve yumurtaları homojen bir kıvam alana kadar karıştırın. Püre haline getirilmiş kestane şekerlerini katın.
- Ocaktan alıp ılık bir kıvama getirdiğiniz tereyağlı ve beyaz çikolatalı karışıma şekerle çırpılmış yumurtaları katıp son bir kez karıştırın.
- Yağlanmış ve hafifçe unlanmış sufle kaplarına paylaştırdığınız sufle karışımını önceden ısıtılmış 200 derece fırında, 10-12 dakika arasında pişirip dondurma ve toz Antep fıstığı eşliğinde sevdiklerinizle paylaşın.
Kestaneli Sufle tarifinin püf noktası nedir?
Sufle kaplarını pişirme işlemi öncesinde yağlayıp hafifçe unlamayı unutmayın.